Nauji valdantieji negaili kritikos S. Skvernelio Vyriausybei dėl COVID-19

Naują valdančiąją daugumą buriančių partijų lyderiai kritiškai atsiliepia apie kadenciją baigiančios Vyriausybės darbą suvaldant antrąją COVID-19 bangą.

„Geriausias simbolis, kuris apibūdina Vyriausybės tvarkymąsi su antrąja (koronaviruso – ELTA) banga, yra – žiūrėk, važiuoju be rankų. Po pirmosios krizės (Vyriausybė – ELTA) pakėlė rankas ir manė, kad pavyks nuo kalno nuvažiuoti saugiai, kad galbūt pusnis pagaus. Bet dabar atrodo, kad lekiam nuo kalno, o aplinkui medžių gausėja ir vienintelė baimė, ar mes neišsitėkšim į kokį rimtesnį medį. Ar dėl rinkimų, ar dėl kitų priežasčių... Aš nežinau dėl ko, bet buvo pasirinkta daryti mažiau, nei buvo galima. Mažiau kalbėtis, mažiau papasakoti, mažiau atskleisti“, – antradienį po derybinių grupių posėdžio dėl koalicijos formavimo žurnalistams Seime sakė konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė taip pat negailėjo kritikos Sauliaus Skvernelio vadovaujamam Ministrų Kabinetui.

Visi supranta, kad situacija yra labai rimta ir griežtesnių priemonių reikės, bet visuomenės nereikia nei bauginti, nei savivaldybių lupti – reikia bendradarbiauti.

„Nepasikonsultuojama su savivaldybėmis, kurios jau kai ką daro, išleidžiami galbūt tarpusavyje prieštaraujantys reguliavimai. Visi supranta, kad situacija yra labai rimta ir griežtesnių priemonių reikės, bet visuomenės nereikia nei bauginti, nei savivaldybių lupti – reikia bendradarbiauti“, – teigė ji.

Savo ruožtu Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen pažymėjo, kad, jos manymu, Vyriausybei nepavyko realizuoti efektyvių lokalių karantinų.

„Jau prieš gerą mėnesį ekspertai kalbėjo apie tai, kad turime diskutuoti ne apie vieną didelį karantiną, bet apie labai efektyvius mažus karantinus ir židinių valdymą. Deja, jis nebuvo toks efektyvus, kaip norėtųsi. Mūsų lūkestis yra, kad šiandien priimami sprendimai efektyviau suvaldytų tą bangą ir prasidėtų gerėjanti tendencija“, – pridūrė Liberalų sąjūdžio pirmininkė.  

Ministras pirmininkas S. Skvernelis antradienį pareiškė, kad trečiadienį Vyriausybė apsispręs dėl visuotinio karantino įvedimo.

„Rytoj Vyriausybei bus siūloma įvesti visuotinį karantiną nuo šios savaitės pabaigos, greičiausiai nuo šeštadienio vidurnakčio. Mano nuomonė buvo, kad tas penkias savivaldybes, kurios yra žalioje zonoje, palikti be visuotinio karantino, bet ministrai apsisprendė kitaip ir tos penkios savivaldybės irgi pateks į visuotinio karantino sąlygas“, – antradienį nuotolinėje spaudos konferencijoje sakė S. Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi

Chi portretas
Greičiau pradėkit dirbti tuščiai šūdo nemalę..

Ok

Ok portretas
Rinkimus laimėjo šudmala, su tuo ir sveikinu

skirtyngu

skirtyngu portretas
rusiu sunys bei kales niekados nenustos loje tai uzko duota ju runkelgerklei tik 1 loja o kitos jau cypia is pasitenkinimo priarteje prie lovio?...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių