NATO vadavietės vadas: „Rail Baltica“ pagerins karinį mobilumą

Baltijos valstybes sujungsiantis geležinkelis „Rail Baltica“ pagerins ir karinį mobilumą, sako NATO Jungtinės pajėgų vadavietės Brunsiume (Nyderlandai) vadas generolas Jorgas Vollmeris (Jorgas Folmeris).

„Tai – ne karinis, o civilinis projektas, tačiau naudingas abiem tikslams. Šioje situacijoje laimi abi pusės – tai gerai ir ekonomikai, ir karinėms pajėgoms“, – ketvirtadienį sakė aukštas pareigas einantis NATO karininkas, viešintis Lietuvoje.

„Rail Baltica“ projektą J. Vollmeris taip pat išskyrė kaip kertinį projektą Baltijos šalyse, kalbant apie karinio mobilumo gerinimą regione.

NATO vadavietės vadas, be kita ko, teigė, kad šalys turėtų padaryti daugiau, kalbant apie infrastruktūros pritaikymą kariams judėti.

„Mes jau padarėme nemažai dėl šalių infrastruktūros, tačiau visi kartu, visos šalys turime padaryti dar daugiau. Tai yra dalykas, kuris sprendžiamas ne tik su Lietuva, tačiau ir kitomis šalimis šiame regione“, – kalbėjo J. Vollmeris.

Jis pabrėžė, kad kariams turėtų būti pritaikyti ir geležinkeliai, ir keliai, taip pat oro ir jūrų uostai, tačiau, kokius konkrečiai projektus vykdyti, yra „nacionalinis apsisprendimas“.

Apie „Rail Baltica“ svarbią karių judėjimui yra užsiminęs ir krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, gegužės pabaigoje pabrėžęs, kad šis geležinkelis turėtų atitikti karinės technikos judėjimui keliamus reikalavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Augis

Augis  portretas
Esam turtuoliai kad redetu svetimų kariuomenių tankai ismetam į šiukšlina šimtus milijonų eurų, štai ką daro subinlaižiai jau 30m.

Aha

Aha portretas
Civilinis proektas:) kas važios para iki Berlino kai galima nuskrysti greičiau ir pigiau:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių