NATO Jungtinėje pajėgų vadavietėje – renginys saugumo situacijai aptarti

  • Teksto dydis:

Gruodžio 7 – 8 d. Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys dalyvavo metinėje NATO Jungtinės pajėgų vadavietės Brunsume konferencijoje, skirtoje saugumo situacijai įvertinti ir sinchronizuoti planavimo procesus bei veiksmus regionuose.

„Ši konferencija – tai puikus pagrindas mūsų regioninių planų atnaujinimui ir vystymui, atsižvelgiant į grėsmes ir naujas NATO vadovybės planavimo gaires. Kartu tai dar viena platforma, dar vienas renginys, kurio metu matau, kaip šalys atskirai ir Aljanso rėmuose mato grėsmes ir yra pasiruošusios ne tik žodžiais, bet ir praktiniais veiksmais paremti viena kitą“, – po renginio sakė gen. ltn. Valdemaras Rupšys.

Renginyje dalyvavo atstovai iš 16 šalių, taip pat NATO Karinio Komiteto pirmininkas admirolas Robas Baueris. Konferencijai vadovavo NATO Jungtinės pajėgų vadavietės Brunsume vadas generolas Jörg’as Vollmer’is (Jörg Vollmer).

Pagrindinių sesijų metu buvo pristatyta grėsmių analizė, aptartas strateginių, regioninių planų integravimas į nacionalinius gynybos planus. Taip pat pristatyta, kokias karines pajėgas, vietos ar su NATO pagalba turėtų turėti kiekvienas regionas, atsižvelgiant į tam regionui kylančias grėsmes. Viena sesijų skirta visų valstybės galios instrumentų integravimui į atgrasymo ir gynybos planus. 

NATO Jungtinė pajėgų vadavietė Brunsume yra operacinio lygmens NATO štabas, atsakingas už vadovavimą budinčioms NATO greitojo reagavimo pajėgoms už NATO ypač greito reagavimo pajėgų (VJTF) sukūrimą. Taip pat šis štabas užtikrina ryšį tarp NATO valdymo ir karinių pajėgų struktūrų bei NATO atgrasymo priemonių ir pasirengimo gynybai koordinavimą mūsų regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių