Ministrui teko atsakyti į nepatogius klausimus apie naują urėdijų vadovą

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos kvietimu posėdyje apsilankiusiam aplinkos ministrui Kęstučiui Mažeikai teko atsakyti į nepatogius konservatorių užduodamus klausimus apie naująjį Valstybinių miškų urėdijų vadovą Valdą Kaubrę, kai LRT Tyrimų skyrius trečiadienį išpublikavo duomenis, jog V. Kaubrę su premjero Sauliaus Skvernelio aplinkos žmonėmis, kartu ir su K. Mažeika, sieja patirtis bendrose medžioklėse.

„Skaidrumo stoka yra didelė, ir tai yra švelniausia, ką aš galėčiau pasakyti“, – sakė TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Jis pateikė klausimus K. Mažeikai, susijusius su Valstybinių miškų urėdijų vadovo atranka. Savo ruožtu K. Mažeika patikslino, jog vadovų atranką vykdo Valstybės tarnybos departamentas, o reikalavimuose buvo orientuotasi, kad naujasis urėdijų vadovas turėtų patirties.

„Yra daugybė žmonių, kurie galėtų užimti tas pareigas, ir su tarptautine patirtimi. (...) Mes tikėjomės, kad kandidatų bus daugiau. (...) Bet tų kandidatų buvo tiek, kiek buvo“, – sakė K. Mažeika.

Jis atkreipė dėmesį, kad už komercines medžiokles susimoka visi dalyvaujantys medžiotojai bei pabrėžė, jog medžioklėje dalyvavo ir TS-LKD nariai.

„Medžioklėje, kurioje esu minimas ir aš, ir iš jūsų frakcijos buvo žmonių“, – tvirtino aplinkos ministras.

Medžioklėje, kurioje esu minimas ir aš, ir iš jūsų frakcijos buvo žmonių.

Konservatorių frakcijos narei Aistei Gedvilienei ministro paklausus, ar ten, kur V. Kaubrė organizuoja medžiokles – Dubravoje ir Krekenavoje suteikiama daugiausia leidimų medžioti, siekiant rezultatyvios medžioklės, K. Mažeika parlamentarei atsakė, jog tai nulemia šiose teritorijose esantis laukinių žvėrių perteklius.

„Šios informacijos patvirtinti negaliu ir sudėtinga būtų patvirtinti, nes stebėseną vykdo atsakingi žmonės. (...) Kad ten žvėrių yra nemažai, gali patvirtinti ir ūkininkai vietiniai, kurie skundėsi. (...) Yra raginama didinti sumedžiojamų žvėrių skaičių“, – tvirtino ministras.

TS-LKD narė Monika Navickienė tuo tarpu K. Mažeikos paklausė, ar šis yra kada nors medžiojęs su V. Kaubre.

„Man teko 2018 metų gruodžio 1 d. kartu medžioti. (...) Tai buvo vienintelis kartas ir daugiau kontaktų (medžioklėje. – ELTA) nebuvo“, – teigė K. Mažeika.

Žada skaidrinti medžiokles

Parlamentarui Dainiui Kreiviui paklausus, kodėl iki šiol medžioklės duomenys nėra pasiekiami elektroniniu būdu, aplinkos ministras atsakė, kad tai yra buvusios vadovybės klaida.

„Mes kėlėme ne kartą elektroninių medžioklės lapų klausimą. (...) Deja, jokių sprendimų buvusi vadovybė nepriėmė. Man pradėjus eiti pareigas, iki lapkričio pirmos dienos yra pavesta paruošti, (...) kaip galėtų būti vystomas elektroninių medžioklės lapų projektas“, – tvirtino K. Mažeika, kartu pabrėžęs, jog tokiu projektu bus siekiama medžioklių duomenis padaryti viešus, siekiant skaidrumo.

Į susitikimą su konservatoriais buvo kviestas ir Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis, kuriam, G. Landsbergio teigimu, planuojama pateikti klausimus raštu.

Trečiadienį portale LRT.lt pasirodė tyrimo publikacija, kurio duomenimis naująjį Valstybinių miškų urėdijų vadovą V. Kaubrę su A. Stončaičiu bei K. Mažeika sieja patirtis bendrose medžioklėse. LRT Tyrimų skyriaus turimų medžioklės lapų duomenimis, V. Kaubrė yra medžiojęs ir su žemės ūkio ministru Andriumi Palioniu bei kitais premjero Sauliaus Skvernelio aplinkos žmonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomus ministras:D)

Įdomus ministras:D) portretas
Kažin kaip jis tinka šiam postui jeigu gali iš savo giminės slapčia pasisavinti visiems jiems priklausantį tėviškės vienkiemį su visa senele? Ar nebus panašiai su jo ir mūsų Valstybės interesais - vieną dieną pasižiūrėsim ir aiktelsim ?... ,,Įpratimas - antras prigimimas"..:D)

Nuomone

Nuomone  portretas
Dar gyvam AMB esant vieno Lietuvoj zinomo vyro klausiu;ko tau ta medziokle? Tai susitikimaisu aukstais pareigunais .Ten sprendziami ivairus klausimai. Kaip kitaip pasieksi viena ar kita ministra ar siaip reikalinga politika.Pokalbiai gali buti klausomi.

Itarus

Itarus portretas
Ar ne per daug skandalu aplink sia ministerija?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių