Ministras: V. Putino branduoliniai grasinimai – psichopato žingsnis į visišką beprotybę

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino branduolinius grasinimus vertina kaip dar vieną psichopato „žingsnį link visiškos beprotybės“.

Jis tvirtino, kad Rusijos vadovo grasinimus Vakarai girdėjo ne pirmą kartą dar prieš invaziją į Ukrainą, tačiau jie nebūtinai išsipildo.

„Pagaliau karas Ukrainoje su visais grasinimais nušluoti šitą valstybę. Ar tai įgyvendinta?“ – žurnalistams penktadienį sakė ministras.

„Aš manau, kad žiūrėkime į tuos grasinimus kaip į psichopato, sėdinčio Kremliuje, dar vieną žingsnį link visiškos beprotybės“, – pridūrė jis.

Rusijos pareigūnai, įskaitant prezidentą, suaktyvino grasinimus panaudoti branduolinį ginklą ginant savo teritoriją, prasidėjus pseudoreferendumams dėl keturių okupuotų Ukrainos regionų – Donecko, Luhansko, Chersono ir Zaporižios – aneksijos.

Įvykus šiems balsavimams, Kremlius penktadienį rengia ceremoniją užbaigti aneksiją ir inkorporuoti minimas teritorijas į Rusiją. Kyjivas ir Vakarai šiuos referendumus vadina suklastotais.

Pasak A. Anušausko, nepaisant šių įvykių, ukrainiečiams toliau sekasi fronte.

„Putinas gal ir galvoja, kad jis ką nors aneksavo, o aš žinau, kad prie Lymano jo armija pateko į apsupimą“, – kalbėjo ministerijos vadovas.

„Aš manau, kad ukrainiečiai tikrai išnaudos tą progą neišleisti tos armijos iš apsupimo ir pastūmės fronto liniją dar toliau į rytus, vaduodami savo teritorijas“, – teigė A. Anušauskas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaVladimiras PutinasArvydas Anušauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių