Ministras su Vokietijos parlamento „Žaliųjų“ frakcija aptarė situaciją Baltarusijoje

  • Teksto dydis:

Antradienį užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pristatė Lietuvos poziciją Baltarusijos atžvilgiu Vokietijos parlamento „Žaliųjų“ frakcijai ir atsakė į parlamentarų klausimus.

L. Linkevičius pažymėjo, kad Baltarusijos režimas neįsiklausė į Lietuvos mėginimus tarpininkauti ir padėti suvaldyti situaciją, tokiu būdu tik dar labiau izoliuodamas savo šalį.

Ministras atkreipė dėmesį, kad reikia surasti būdus, kaip paremti Baltarusijos pilietinę visuomenę, kuri kenčia nuo režimo represijų. L. Linkevičius taip pat paminėjo, kad Lietuva neseniai supaprastino vizų išdavimą Baltarusijos piliečiams.

Ministras pabrėžė Vokietijos svarbų vaidmenį, sprendžiant situaciją Baltarusijoje, ir padėkojo už parodytą solidarią poziciją, iškviečiant Vokietijos ambasadorių Baltarusijoje konsultacijų į Berlyną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
KOMSOMOLCE,KADA PRADĖSI RŪPINTIS LIETUVIŲ TAUTA?IR KADA BAIGSI ŠERTI BALTARUSIJOS VALKATAS MŪSŲ PINIGAIS?

Anonimas

Anonimas portretas
po baltarusijos tau jau laikas atsistatydinti nes sociai prisidirbai

Armenas

Armenas portretas
jis liurbiu liurbis,dirba tik briuselio ir usa liubpolitikieriams ,kuriems nusispjaut i Valstybes ir Tautos gerove .nes net sakinio nedurezga be ju zinios. Kodel sis liurbis nieko nepasisako del Armenu ir azerbaidzianu karo ? Dar teksto matyt jo seimininkai neparase,nezino ant ko loti.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių