Ministras: Lietuva plėtos minų pajėgumą, kalbama apie lietuviškų minų gamybą

Lietuva planuoja minų pajėgumų plėtrą, kalbama apie minų gamybą šalyje, sako krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

Taip jis kalbėjo pirmadienį pristatydamas Lietuvos gynybos linijos plėtrą.

„Pats svarbiausias dalykas ir daugiausia resursų kainuojantis, bet ir pats efektyviausias – minų pajėgumų plėtra, stiprinimas, pirkimas“, – per spaudos konferenciją Vyriausybėje teigė L. Kasčiūnas.

Pasak jo, Lietuva jau įsigyja minų, pirkimai suplanuoti ir kitais metams.

Iš viso kontrmobilumo priemonėms per dešimtmetį ketinama skirti 600 mln. eurų, iš jų daugiausia ir planuojama skirti minoms.

„Didžiausias akcentas skiriamas sausumos prieštankinių minų įsigijimui, vykdomas skirtingų tipų prieštankinių, priešbortinių ir priešdugninių minų įsigijimas, nes kalbame ne tik apie sausumos minas, bet ir apie jūrų minas“, – dėstė L. Kasčiūnas.

Anot jo, su Lietuvos įmonėmis kalbama ir apie lietuviškų minų gamybą.

„Kalbamės su mūsų pramone, su mūsų asocijuotoms struktūromis, iškėlėme idėją, ar nebūtų įmanoma padaryti lietuvišką miną, gal kokią paprastesnę, bet kuri būtų efektyvi“, – tvirtino ministras.

„Kai kurios kompanijos jau signalizuoja, kad jos gali pradėti tai daryti, rugpjūtį turėsime susitikimų, kokios yra perspektyvos dėl lietuviškos minos gamybos. (...) Jei pradėtume gaminti lietuviškas minas, būtų nuostabu“, – teigė jis.

Liepą NATO viršūnių susitikimo Vašingtone metu Baltijos šalys ir Vokietija pasirašė ketinimų protokolą dėl bendro jūrinių minų pirkimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kada kas nušaus tą beprotį ? Gerą darbą padarytų.

Kl

Kl portretas
Tai militarizacija mes ruošiamės karui ...tai baisu....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių