Ministerija pratęsė rinkimų komisijų narių paieškas: VRK sako, kad procesas sklandus

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministerija pratęsė savivaldybių rinkimų komisijų narių paiešką, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) tvirtina, kad procesas kol kas vyksta sklandžiai.

Ministerija informavo, kad kandidatų į komisijas rengiantis kitų metų savivaldos ir merų rinkimams ieškoma maždaug trijuose ketvirtadaliuose komisijų. Norintieji tapti jų nariais ar pirmininkais, dar gali teikti kandidatūras iki lapkričio 8-osios.

Be ministerijos, po kelis kandidatus dar gali siūlyti Teisininkų draugija, savivaldybių administracijos vadovai, jie bendrai turi deleguoti mažiausiai tris narius į rinkimų komisijas. Po vieną kandidatą gali siūlyti du ir daugiau du narių savivaldybės taryboje per pastaruosius rinkimus užsitikrinusios politinės partijos, komitetai ir jų sudarytos koalicijos.

Įstatymai įpareigoja VRK sudaryti savivaldybių rinkimų komisijas likus 95 dienoms iki rinkimų, šis terminas sukaks lapkričio 30-ąją. Visi siūlantieji kandidatus į komisijas juos pateikti VRK turi iki lapkričio 23-iosios.

Tuo metu jau sudarytos savivaldybių rinkimų komisijos turės sudaryti apylinkių rinkimų komisijas – šios ir organizuos bei vykdys balsavimo procesą rinkimų apylinkių teritorijose. Tai padaryti bus privaloma sausio 12–19 dienomis.

VRK tvirtina, kad nepaisant užtrukusių narių paieškų, pasirengimas komisijoms sudaryti yra sklandus. Anot jos, šiuo metu jau yra keletas savivaldybių, kurios pateikė galutines siūlomų komisijų sudėtis.

„Pasiruošimas sudaryti savivaldybių rinkimų komisijas vysta sklandžiai. Ankstesnių rinkimų organizavimo patirtis rodo, kad problematiškiau būna su apylinkių rinkimų komisijų formavimu, ypač prieš savivaldybių tarybų ir merų rinkimus, nes daug asmenų kandidatuoja į savivaldybių tarybas ir partijoms sunkiau rasti žmonių, kuriuos galėtų deleguoti dirbti rinkimų apylinkėse“, – BNS informavo Rinkimų komisija.


Šiame straipsnyje: rinkimaikomisijaparaiškosVRK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių