Ministerija ir Turto bankas inicijuoja akciją skatins rinktis laiptus vietoje lifto

  • Teksto dydis:

Minint Pasaulinę sveikatos dieną, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir Turto bankas inicijuoja akciją „Laiptynės 2023“, kuria įstaigų darbuotojai kviečiami rinktis lipimą laiptais ir ėjimą pėsčiomis vietoje važiavimo liftu.

Kaip penktadienį pranešė Turto bankas, registracija į akciją prasidėjo balandžio 7 dieną, o rungtynės – balandžio 14 dieną ir tęsis iki gegužės vidurio.

Pasak pranešimo, valstybės įstaigos ir jų darbuotojai kviečiami rinktis sveikatai naudingą judėjimo būdą bei taupyti energiją.

Įstaigų rezultatai bus fiksuojami programėlėje „Walk15“, jos varžysis dėl pagrindinių prizų dvejose pagrindinėse kategorijose: didžiausias nueitas žingsnių skaičius ir didžiausias vidutinis žingsnių skaičius, tenkantis vienam dalyviui.

Teoriškai, norint sudeginti kilogramą svorio, reikėtų įveikti apie 45 tūkst. laiptų pakopų.

Anot sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, pagal fizinį aktyvumą Lietuvos vaikai ir paaugliai nesiskiria nuo Europos Sąjungos bendraamžių, tačiau suaugus aktyvumas itin krenta.

„Tai atsiliepia ir bendrai šalies sveikatos būklei. Todėl svarbu skatinti gyventojus vėl grįžti prie teigiamų įpročių“, – pranešime cituojamas A. Dulkys.

„Didžioji dalis valstybės tarnautojų dirba sėdimąjį darbą, o dirbant tokį darbą rekomenduojama daryti reguliarias pertraukas, pasimankštinti. Ėjimas, lipimas laiptais vietoje važiavimo liftu yra puiki ligų prevencija. O jei dar galima tai daryti besivaržant su kolegomis, įsitraukimas garantuotas“, – pridūrė jis.

Lietuvos energijos agentūros skaičiavimu, vienas liftas per metus sunaudoja energijos už maždaug 600 eurų. Sveikatos apsaugos specialistai skaičiuoja, kad viena į viršų laiptais užlipta pakopa sudegina 0,17 kcal.

„Teoriškai, norint sudeginti kilogramą svorio, reikėtų įveikti apie 45 tūkst. laiptų pakopų“, – nurodoma pranešime.

„Esame užsibrėžę tikslą skatinti valstybės institucijų darbuotojus taupyti energiją, o liftai yra vienas didžiausių energijos naudotojų. Taip pat labai tikėtina, kad aktyviai įsitraukę į akciją, valstybės tarnautojai vasarą pasitiks ir energingesni“, – sakė Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
dide0sniu debilu nesu gyvenime maciusi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių