A. Mazuronis palaiko A. Guogos idėją kiekvienam gimusiam vaikui skirti 10 tūkst. eurų

Seimo pirmininkės pavaduotojas Andrius Mazuronis palaiko Darbo partijos frakcijos nario Antano Guogos idėją skirti kiekvienam gimusiam vaikui po 10 tūkst. eurų, taip skatinant gimstamumą.

„A. Guoga rimtai svarsto visas priemones, kurios padėtų didinti gimstamumą. Aš palaikyčiau bet kokias priemones ir bet kokį bandymą priimti teisės aktus, teisinį reguliavimą, kuris didintų gimstamumą, žmonių saugumo jausmą, didintų žmonėms norą gimdyti vaikus ir mažintų baimę susilaukti šeimos. Nes tikrai yra daug šeimų, kurie šeimos pagausėjimo neplanuoja vien dėl materialinės situacijos. XXI amžiaus ES valstybėje tokių situacijų neturėtų būti. Žmonės neturėtų būti priešpriešinti pasirinkimui, ar sotesnis gyvenimas, ar gausesnė šeima. Visos iniciatyvos, kurios padeda spręst šitą klausimą, yra sveikintinos ir diskutuotinos“, – „Žinių radijui“ sakė A. Mazuronis.

Darbo partijos frakcijos narys A. Guoga Seime siekia užregistruoti įstatymo projektą, kuriame pažymima, kad kiekvienam gimusiam vaikui būtų skiriama po 10 000 eurų, taip skatinant gimstamumą.

„Įstatymu numatėme kiekvienam gimusiam vaikui skirti vienkartinę 10 000 eurų išmoką. Argumentai, kad nėra biudžete pinigų, man negalioja. Tokiems svarbiausiems tikslams privalome jų surasti. Gimusiems vaikams pinigai galėtų būti mokami iš akcizo įplaukų, kurios yra gaunamos už parduotą alkoholį ir tabaką, taip pat daugiau surenkant iš šešėlinės ekonomikos“, – savo feisbuko paskyroje rašė A. Guoga.

A. Guogos skaičiavimu, tai Lietuvai kainuotų po 300–400 mln. eurų per metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam-,,pisliuj-- nepaspring sperma ,tau augint nereikes

tam-,,pisliuj-- nepaspring sperma ,tau  augint nereikes  portretas
juos isparduos y uzsieny ir dar milijoniny bizny padarys ,vietoj tu duotu 10 tukstanciu.....

pislius

pislius portretas
Musu isrinkti idiotai taip supranta geroves valsrtybe-uz veisejo darba bus mokama,o tuos vaikus gi augins tai valstybe,t.y.mes visi.

tėvas

tėvas portretas
Durnių darbas ne kitaip..... Jeigu būtų pinigų, kodėl ir 100 tūkst. neskyrus?... idijotai
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių