M. Skuodis Baltijos šalių transporto ministrams siūlys naują traukinio maršrutą Vilnius–Ryga–Talinas

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministras Marius Skuodis šį sekmadienį išvyksta į trijų Baltijos valstybių transporto ministrų susitikimą Taline, kuriame numatoma aptarti bendrus šalių projektus ir europinio geležinkelio „Rail Baltica“ įgyvendinimą.

Ministras kvies Latvijos ir Estijos kolegas pradėti keleivinį susisiekimą traukiniais nuo Vilniaus iki Rygos ir Talino dar iki nutiesiant „Rail Balticą“.

„Siekdami gerinti tarptautinį susisiekimą tarp trijų Baltijos šalių, taip pat paskatinti keliones aplinkai draugišku geležinkelių transportu, siūlome sukurti Baltijos šalių sostines sujungiantį keleivinių traukinių maršrutą – iš Lietuvos pusės mes esame pasiruošę, kad traukinys Vilnius–Ryga–Talinas startuotų kad ir artimiausiu metu, tačiau tam reikia bendro Baltijos šalių sutarimo“, – sako susisiekimo ministras M. Skuodis.

Pirmadienį Estijoje ministrai M. Skuodis, Janis Vitenbergs ir Riina Sikkut taip pat diskutuos apie projekto „Rail Baltica“ įgyvendinimo spartinimą, tolesnę paramą Ukrainai ir papildomų transporto jungčių tarp Baltijos jūros šalių uostų bei Ukrainos plėtrą, aktualius regioninius ir europinės darbotvarkės klausimus.

Ministrai taip pat aptars susisiekimo sektoriaus atsparumo didinimo klausimus, bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsibudo

Atsibudo portretas
nabašnikė bobulė perst....

To G

To G portretas
Buvo jis, buvo daug visokiu maršrutu cccp laikais. Dabar ju nera nes nerentabilus. Nebent p.Skuodis padengs mokesčiu moketoju pinigais. Geležinkelis tai brangus maluonumas.

Aha

Aha portretas
o kiek kainuos bilietas ir kiek laiko traukinys važiuos nuo taško iki taško? Gal kaip neseniai paleistam maršrute į Varšuvą ir Krokuvą kai tą patį kelią su arkliu greičiau nuvažiuotum..:D)
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių