M. Puidokas teigia patyręs du pasikėsinimus, kaltina STT orumo žeminimu

  • Teksto dydis:

Seimo narys „darbietis“ Mindaugas Puidokas pareiškė, kad dirbdamas parlamente patyrė du pasikėsinimus, ir kaltina Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) žeminant jo orumą.

„Esu jau daug metų nuolat sekamas, bet kovojau ir kovosiu su supuvusia korumpuota politine sistema“, – antradienį prieš plenarinį posėdį žurnalistams sakė parlamentaras.

Jis pareiškimą perskaitė savo iniciatyva.

„Telkiau ir organizavau žmones taikiai revoliucijai Lietuvoje, priešinausi degradaciją nešantiems įstatymų projektams, sulaukiau perspėjimų Seimo koridoriuose, kad mano kova už tradicines vertybes yra kova už praeitį“, – kalbėjo M. Puidokas.

Antrą kadenciją parlamente dirbantis politikas pareiškė, kad per tą laiką kelis kartus galėjo netekti gyvybės.

„Pirmą kartą stovėjimo aikštelėje buvo įplėšta padanga ir parengta sprogimui greitkelyje, tada kviečiau policiją, bet dirbta profesionaliai. Prieš pusmetį priekinio rato atsukti visi varžtai. Tada su patarėja Loreta važiavau į Seimą greitkeliu, turėjome baigti kelionę griovyje. Tik Dievas išsaugojo gyvybę abu kartus“, – tvirtino parlamentaras.

Pirmą kartą stovėjimo aikštelėje buvo įplėšta padanga ir parengta sprogimui greitkelyje, tada kviečiau policiją, bet dirbta profesionaliai.

„Matau politinį susidorojimą su aktyviu opozicijos nariu, kuris niekuo nėra kaltinamas“, – sakė jis.

Reaguodamas į praėjusią savaitę STT paskelbtus vidinio tyrimo dėl kratos jo kabinete rezultatus M. Puidokas teigė, jog pareigūnai su juo elgėsi kaip su nusikaltėliu, nepaisant to, kad jis ikiteisminiame tyrime dėl papirkimo ir prekybos poveikiu neturi jokio statuso.

„Net į tualetą jokio procesinio statuso procese neturinčiam žmogui norėjo neleisti nueiti. Mane lydėjo STT agentas bei aiškiai girdėjo, ką tas pora minučių aš ten veikiau“, – kalbėjo Seimo narys.

„Tai žmogaus orumo žeminimas, tyčiojimasis, bandymas mane palaužti moraliai tokiomis apgalvotomis STT viešųjų ryšių akcijomis“, – sakė jis.

M. Puidokas neigė STT įtarimus, kad jis tualete galėjo bandyti ištrinti telefonuose esančią informaciją.

Prieš pusmetį priekinio rato atsukti visi varžtai. Tada su patarėja Loreta važiavau į Seimą greitkeliu, turėjome baigti kelionę griovyje. Tik Dievas išsaugojo gyvybę abu kartus.

„Kaip galėjau ką nors trinti, jeigu nežinojau, apie ką tyrimas? Viską sužinojau vėliau iš žiniasklaidos, kai mano mobilieji jau buvo paimti STT agentų“, – tvirtino jis.

Seimo narys apkaltino premjerę Ingridą Šimonytę viešais pasisakymais apie tyrimą darant spaudimą teisėsaugai.

„STT pati ištyrė savo pareigūnų veiksmų teisėtumą. Kokioje normalioje demokratinėje šalyje tas dar būtų įmanoma? Tyčia neskubame su video paviešinimu visuomenei bei demokratiniam pasauliui. Norime pažiūrėti, kiek sąžinės ir teisingumo yra dar likę Lietuvoje“, – kalbėjo M. Puidokas.

Seimo narys apkaltino STT pareigūnus jo kabinete Seime dariusius kratą, smurtu. Politikas sakė buvęs dusintas, įdrėksta ranka, suplėšyta kelnių kišenė. Kaip pareigūnai darė asmens kratą, filmavo Seimo nario advokatas.

STT pripažino, kad prieš parlamentarą naudota jėga, tačiau, tarnybos teigimu, asmens kratos prireikė, kai politikas atsisakė pateikti savo mobiliuosius telefonus, o pasislėpęs tualete iš mobiliojo ryšio priemonių galėjo trinti tyrimui svarbius duomenis.

Dėl įvykio atlikusi vidinį tyrimą STT konstatavo, kad kratą darę jos pareigūnai viską atliko laikantis teisės aktų reikalavimų, jų veiksmai buvo teisėti ir proporcingi.

STT kratą M. Puidoko kabinete atliko vykdydama tyrimą dėl galimos korupcijos. Vykstant šiam tyrimui, įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu buvo pateikti Seimo nario padėjėjui Kęstučiui Motiečiui ir lošimų bendrovės „Tete-a-tete“ savininkui Samoilui Kacui.

Anot STT, įtariamieji siekė paveikti įstatymus, „susijusius su lošimų automatų sujungimu į bendrą sistemą bei loterijų ir lošimų mokesčio tarifų padidinimu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dainius

Dainius portretas
Šimonytė tapo ;medikė,teisėja,advokatė,ekstrasensė.......

Jis

Jis portretas
Puidokas kalba apie korumpuotą supuvusią pilitikos sistemą Lietuvoje? Galim jį išsiųsti į rusyną, Ukrainą, Armėniją, Gruziją galima būtų ir į Afganistaną ar kokią Afrikos šalį, kad jis suprastų kas yra korumpuota ir supuvusi, na ir mes jo čia nematytumėm. Apgailėtini pareiškimai, matau desperatiškus veiksmus nukteipti nuo savęs dėmesį sąmokslo torijomis.

runkelis

runkelis portretas
vienam klounui stabdžių šlangeles nupjauna,kitam varžtus iš galvelės išsuka
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių