LVŽS – ne kokios žinios: ar tikrai patenka į Seimą paaiškės tik šeštadienį

Ar Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) tikrai perkopė reikiamą 7 proc. kartelę, paaiškės tik po penktadienio – kai bus suskaičiuoti visi Pasaulio lietuvių apygardos rinkėjų balsai. Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) teigimu, vis dar laukiama visų paštu atkeliaujančių rinkėjų balsų.

„Ateinantį penktadienį biuletenius gavusios Lietuvos ambasados ir konsulinės įstaigos suskaičiuos rinkėjų balsus ir suves juos į Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) informacinę sistemą, tada ir bus galima matyti, ar užsienyje balsavusių lietuvių balsai padarė įtaką bendram rinkimų rezultatui“, – teigiama Eltai atsiųstame VRK komentare.

„VRK skaičiavimu, tikimybė, kad Pasaulio lietuvių apygardos balsai galėtų keisti dabartinę situaciją daugiamandatės rinkimų apygardos rezultatų lentelėje yra“, – informuoja komisija.

VRK skaičiavimais, LŽVS nebeperžengtų reikiamos 7 proc. rinkimų kartelės tuo atveju, jeigu apygardą pasiektų 4100 rinkėjų biuletenių, iš kurių nei vienas daugiamandatėje nepalaikytų „valstiečių“ sąrašo.

„Tokiu atveju, jeigu į Lietuvos diplomatines atstovybes iki penktadienio vakaro sugrįžtų daugiau kaip 4100 rinkėjų biuleteniai ir nė vienas iš jų nebūtų balsavęs už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą, 7 procentų kartelė taptų didesnė nei ši partija turi surinkusi balsų šiuo metu ir 7 proc. kartelės jie jau nebesiektų“, – teigiame VRK pateiktame atsakyme.

Mūsų žmonės VRK labai aiškiai pasakė, kad čia pučiama iš tuščio, kad patampyti nervus mums, kad patampyti nervus visuomenei ir t.t.

Atsakymą, ar šios partijos rezultatas galutinėje daugiamandatės rinkimų apygardos rezultatų lentelėje keičiasi, VRK turės šeštadienį.

Komisija taip pat informuoja, kad Pasaulio lietuvių vienmandatėje rinkimų apygardoje iki spalio 13 d. atsiųsti paštu rinkėjų vokai, taip pat ir tie, kuriuos rinkėjai įmetė į balsadėžes balsuodami ambasadose gyvai, jau yra suskaičiuoti. Rinkimų kodeksas numato, kad visos Lietuvos diplomatinės atstovybės turi laukti paštu balsuojančių rinkėjų išsiųstų vokų iki penktadienio po rinkimų dienos.

Visgi, VRK teigimu, svarbus faktorius, kad įstatymas leidžia įskaityti tik iki spalio 13 d. paštu rinkėjų išsiųstus biuletenius. Ambasadose dirbančios balsavimo komisijos visada patikrina ant voko esantį pašto antspaudą.

R. Karbauskis įsitikinęs, kad LVŽS patekimui į Seimą grėsmė nekyla

Savo ruožtu LVŽS pirmininkas R. Karbauskis tikina esąs garantuotas, kad jo vadovaujamos partijos situacija suskaičiavus visus Pasaulio rinkimų apygardos balsus nesikeis.

„Mūsų žmonės VRK labai aiškiai pasakė, kad čia pučiama iš tuščio, kad patampyti nervus mums, kad patampyti nervus visuomenei ir t.t. Mūsų skirtumas tarp to, kiek mes esme gavę daugiau balsų negu kartelė yra pakankamai didelis, kad rizikos mums nekiltų“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

„Aš manau, kad geriausiu atveju yra kalbama apie šimtus vokų, kurie ateis, o ne apie tūkstančius“, – akcentavo politikas.

ELTA primena, kad „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis rinkimų naktį teigė, kad jeigu jo vadovaujama partija Seimo rinkimuose neperkops 7 proc. kartelės, trauksis iš LVŽS pirmininko pareigų.

Galutinius Seimo rinkimų pirmojo turo rezultatus komisija tvirtins spalio 20 d. sekmadienį VRK posėdžio metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Nesuprantu kaip gali būti, kad vienmandačiai biuleteniai grįžo laiku ir suskaičiuoti, nes jie konservams palankūs, o daugiamandačiai dar "ale negrįžo", nes laisvės partijai kaip koncervų draugei pritrūko balsų iki 5 procentų. Akivaizdu, kad bus klastojimas

jo

jo portretas
Negi nėra jokios biuletenių apskaitos, kad šiais informaciniais laikais nežinoma kiek biuletenių užpildė užsieniečiai ir neįmetė į balsadėžes, o parsinešė namo ir siunčia paštu. Vadinasi biuletenių užsienyje galima prisispausdinti kiek nori ir siuntinėti į VRK. Ir dabar jau gąsdinama, kad valstiečiai bus išmesti

rinkėjas

rinkėjas portretas
akivaizdu , kad koncervai bandys klastoti rezultatą laisvės partijos naudai, kad tik patektų prie lovio. Nenustebsiu, jeigu valstiečiai bus išmesti. Jau dabar mus VRK paruošinėja šiam faktui. Kodėl tik dabar apie tai sužinojome
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių