LVŽS ir I. Vėgėlės sąraše: Sveikatos teisės instituto nariai, M. Varaška, A. Jakubauskas

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) ketvirtadienį patvirtino galutinį partijos ir prezidento posto siekusio advokato Igno Vėgėlės jungtinį kandidatų į Seimą sąrašą.

Jame – kelios dešimtys I. Vėgėlės bendražygių, Anykščių rajono, Visagino ir Kazlų Rūdos merai Kęstutis Tubis, Erlandas Galaguzas bei Mantas Varaška. Sąraše taip pat yra buvęs Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro vadovas Adas Jakubauskas, buvęs Seimo kancleris Gintautas Vilkelis.

Tarp I. Vėgėlės bendražygių sąraše yra buvęs Vilniaus pramonės ir verslo asociacijos prezidentas Sigitas Besagirskas, advokatas Rimas Andrikis, prieš pandemijos valdymo priemones Lietuvoje pasisakiusio Sveikatos teisės instituto nariai Rimas Jonas Jankūnas, Ramūnas Aušrotas.

Seimo nario mandato sieks ir „valstietės“, dabartinės Seimo narės Astos Kubilienės patarėjas, teisininkas Vytis Turonis, buvęs Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis, rašytoja Zita Čepaitė, buvusi žurnalistė Vilma Danauskienė, advokatas Jonas Ivoška, politinės jėgos „Sąjūdis už miškus-Jaunoji Lietuva“ pirmininkas Stanislovas Buškevičius bei jo sūnus, „Lietuva – visų“ narys Valdas Vasiliauskas, buvęs krepšinio treneris Antanas Sireika.

Šį sąrašą į rinkimus veda į Europos Parlamento narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Toliau jame rikiuojasi buvęs europarlamentaras Bronis Ropė, Seimo nariai Aušrinė Norkienė, Valius Ąžuolas, Eugenijus Jovaiša, parlamentarės, buvusios „valstietės“ Agnės Širinskienės patarėja Kristina Zamarytė-Sakavičienė.

Po jos eina parlamentarai Dainius Gaižauskas, Guoda Burokienė, Jonas Jarutis.

Dešimtuką užbaigia galiūnas Žydrūnas Savickas.

Pats I. Vėgėlė sąraše įrašytas paskutiniu 141-u numeriu. „Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis į Seimą nekandidatuoja, nes bus rudenį vyksiančių rinkimų štabo vadovas.

„Jungtinis sąrašas simbolizuoja, kad tikroji Lietuvos jėga yra Lietuvos žmonės, kad mūsų visų Lietuva – mūsų visų atsakomybė“, – pranešime sakė R. Karbauskis.

Jis taip pat pabrėžė, jog sąraše esantys žmonės vienija kompetencijas, kad būtų pasiekta maksimalių rezultatų, taisant dabartinių valdančiųjų padarytas klaidas, kovojant su korupcija ir valstybės resursų išnaudojimu bei siekiant, kad šalyje tradicinių vertybių, šeimos politikos ir lietuvybės nepakeistų primetamos ideologijos.

Savo ruožtu I. Vėgėlė teigė, kad jungtinis sąrašas „kardinaliai skiriasi iš visų kitų politinių partijų sąrašų“.

„Mūsų siekiai: keisti ydingą politinę sistemą, nutraukti išsikerojusią korupciją, užtikrinti politikų atsakomybę, sustabdyti vis didėjančią ekonominę ir teisingumo atskirtį. Svarbiausia, kad artėjančiuose Seimo rinkimuose laimėtų pagarba žmonėms, teisingumas, kompetencija, patriotizmas ir krikščioniškos vertybės“, – kalbėjo advokatas.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Jungtiniams sąrašams, kaip ir koalicijoms, taikoma 7 proc. kartelė gauti Seimo narių mandatų per balsavimą daugiamandatėje apygardoje. Paprastam sąrašui ji siekia 5 procentus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių