Lvivo meras: pagalba dabar turi daugiau reikšmės negu pagalba rytoj

Pagalba dabar turi daugiau reikšmės negu pagalba rytoj, kalbėdamas apie Vakarų karinės ginkluotės paramą Ukrainai teigia Lietuvoje viešintis Lvivo meras Andrijus Sadovas.

„Pagalba dabar, tučtuojau, turi daugiau reikšmės negu pagalba rytoj, o to kaina yra žmogaus gyvybė. Tą rusišką mešką reikia nugalėti iki galo, sužalota meška kelia daugiau pavojaus negu sveika“, – antradienį žurnalistams Vilniuje sakė jis.

Anot jo, valstybės, suprantančios Rusijos grėsmę, tokios kaip Baltijos šalys ir Lenkija, sprendimus priima greičiau.

„Valstybės, kurios supranta Rusijos grėsmę, priiminėja sprendimus žaibišku greičiu. Lietuva, Latvija, Estija, Lenkija – jūs esate mūsų artimiausi partneriai“, – kalbėjo meras.

Paklaustas apie vokiečių delsimą Ukrainai siunčiant „Leopard“ tankus, A. Sadovas pažymėjo, kad tam įtaką gali daryti visuomenės nuotaikos.

Pagalba dabar, tučtuojau, turi daugiau reikšmės negu pagalba rytoj, o to kaina yra žmogaus gyvybė.

„Kalbant apie požiūrį kai kurių valstybių, reikia suprasti, kad tai yra demokratijos, kur visuomenė turi labai didelę įtaką (...). Politikai yra visuomenės veikėjai, kurie labai atsižvelgia į visuomenes nuotaikas“, – kalbėjo jis.

Vokietija yra tarp pagrindinių ginklų Ukrainai tiekėjų tačiau Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius (Borisas Pistorijus) praėjusią savaitę pareiškė, kad, nepaisant didelių lūkesčių negalintis pasakyti kada bus  toks sprendimas bus priimtas.

Vokietijos dvejonės sulaukė kritikos, ypač iš Lenkijos ir Baltijos valstybių – NATO rytinio sparno šalių, jaučiančių ypač didelę grėsmę dėl Rusijos atsinaujinusios agresijos ir raginančių Berlyną kuo greičiau perduoti Ukrainai minimus tankus ir leisti tai padaryti kitoms šalims.

Rusijos pajėgos praėjusią savaitę atakavo svarbią infrastruktūrą rytiniame Charkivo ir vakariniame Lvivo regionuose. Ukrainiečių pareigūnai paskelbė, kad smogta svarbiems infrastruktūros objektams.

Apibūdindamas dabartinę situaciją Lvive A. Sadovas teigė, kad miestas „12 valandų neturi elektros, visur galima išgirsti dirbančius generatorius“.

Meras dalyvauja Vilniuje vykstančioje konferencijoje „Champion Cities Summit 2023: Champions Think Bold“ (Miestų čempionų susitikimas: čempionai mąsto drąsiai).


Šiame straipsnyje: Andrijus SadovasLvivo meraskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių