Lietuvos vadovai sveikina Vasario 16-osios proga: branginkime ir ginkime savo laisvę

  • Teksto dydis:

Sveikindami gyventojus Valstybės atkūrimo dienos proga Lietuvos vadovai ragina saugoti laisvę.

„Vasario 16-ąją dar labiau džiaugiamės ir didžiuojamės savo šalimi, sugebėjusia įveikti visas negandas, atgimti ir pakilti iš pasaulinio karo griuvėsių“, – sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Anot jo, nuo mūsų sumanumo bei ryžto priklausys, ar išsaugosime ši protėvių palikimą.

„Tad branginkime ir ginkime savo laisvę kaip mūsų bendrystės ir gerovės pagrindą!“ – teigia jis.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen savo ruožtu pabrėžė, kad Lietuva iki galo palaikys šiuo metu dėl laisvės kovojančią Ukrainą.

„Prieš 105 metus tautos išrinkti atstovai signatarai, pasirašydami Lietuvos nepriklausomybės nutarimą, dar vadinamą Vasario 16-osios aktu, žinojo, kokios sudėtingos buvo geopolitinės, ekonominės, vidinės ir kitos aplinkybės. Jau nekalbant apie tai, kad pasaulis neskubėjo pripažinti naujos valstybės. Nors kliūdama ir griūdama, „demokratiniais pamatais sutvarkyta Lietuvos valstybė“ atsistojo ant kojų ir žengė savo keliu“, – rašoma jos sveikinime.

Pasak parlamento vadovės, per daugiau nei šimtmetį buvo visko, bet Lietuva kėlėsi ir ėjo toliau, niekada nepametė laisvos ir nepriklausomos valstybės idėjos.

„Dabar Lietuva pasitiki savimi, yra stipri, turi daug sąjungininkų, kurie ją vertina ir pripažįsta. Tokia stipri, kad nedvejodama ištiesė pagalbos ranką Ukrainai, kuri gina savo laisvę ir pasaulio taiką. Mes būsime kartu iki galo, nes žinome, kad išvien galime daug!“ – sako V. Čmilytė-Nielsen.

Premjerės Ingridos Šimonytės teigimu, 1918 metų žygdarbis išgelbėjo Lietuvą iš istorijos nebūties ir pasauliui įrodė, kad šioje žemėje gyvena drąsūs ir Tėvynę mylintys žmonės.

Dabar Lietuva pasitiki savimi, yra stipri, turi daug sąjungininkų, kurie ją vertina ir pripažįsta.

Anot jos, Vasario 16-osios šviesa kartų kartoms nušvietė kelią į laisvę ir suteikė jėgų priešintis vergovei, kovoti su okupantais.

„Šiemet Lietuvos valstybės atkūrimo diena beveik sutampa su brutalaus Rusijos karo prieš Ukrainą metinėmis. Tai akivaizdus liudijimas, kad klaikios imperinės užmačios egzistuoja visai šalia, kad laisvė ir nepriklausomybė nėra amžina dovana – šias esmines vertybes privalome saugoti ir ginti visomis išgalėmis. Tik viso pasaulio demokratinių galių vienybė gali užtikrinti pergalę prieš agresorius“, – tvirtino Vyriausybės vadovė.       

„Vieningai kasdien stenkimės saugios ir stiprios Tėvynės labui. Būkime su Ukraina kartu – iki pergalės“, – pabrėžė ji.

Ketvirtadienį Lietuva švenčia Valstybės atkūrimo dieną.

1918 metų vasario 16 dieną Lietuvos Taryba Vilniuje paskelbė atkurianti nepriklausomą, demokratiniais pamatais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai  portretas
Ir nesikiskit į kitų šalių gyvenimą tada tikrai bus taika Lietuvoj o tai labai norit visiems vadovauti

Tai ir prikąsk liežuvį,

Tai ir prikąsk liežuvį, portretas
utėliau Šarik.O dar geriau- bėk namo.

laisve nepriklausomybe demokratija...

laisve nepriklausomybe demokratija... portretas
komentarai filtruojami, uz komentarus gresia teismai arestai turto isemimas... atsakomybe...kitaip galvojantiems gerbiama prokurore pasiule priverstini medikamentini gydima... be rusu jau kaip nors bet be amerikonu izdo leidimo lietuvos gelezinkeliai ne pirstelt negali... i be didziausiu paskolu uzsienio bankuose.... ir be privalomu privaciu pensijiniu fondu ir be privalomos vakcinacijos QR kodu....PSD...sutarciu su elektriais aferistais .... kodel neina apsieit be grasinimu susidorot su pilieciais ? kodel neina pakeist - panaikint balsavimus pagal polityiniu partiju sarasus ? kodel liaudi engenciu ir tauta kirsinanciu propagandos narkomanu is salies valdimo nepraspiriat ?
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių