Lietuvos vadovai reiškia užuojautą dėl nužudyto buvusio Japonijos premjero Sh. Abe

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas, Seimo pirmininkė, premjerė ir užsienio reikalų ministras penktadienį pareiškė užuojautą dėl buvusio Japonijos premjero Shinzo Abe (Šindzo Abės) mirties.

Prezidentas Gitanas Nausėda sakė, jog yra nuliūdęs ir sukrėstas dėl tragiško įvykio.

„Esu nuliūdintas ir sukrėstas dėl tragiškos buvusio ministro pirmininko mirties. Tai didelė netektis Japonijai ir demokratiniam pasauliui“, – penktadienį savo „Twitter“ paskyroje teigė prezidentas.

Jis išreiškė užuojautą Sh. Abe šeimai, artimiesiems ir visiems Japonijos žmonėms.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilyte-Nielsen taip pat teigė esanti sukrėsta dėl buvusio premjero nužudymo.

„Reiškiu nuoširdžią užuojautą jo šeimai, draugams, kolegoms ir Japonijos žmonėms“, – penktadienį savo „Twitter“ paskyroje rašė Seimo pirmininkė.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė savo ruožtu teigė, kad Sh. Abe buvo tikras lyderis, jo palikimas gyvuos dar daugelį metų.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis savo „Twitter“ paskyroje tvirtino esantis sukrėstas dėl išpuolio ir taip pat išreiškė gilią užuojautą Japonijos žmonėms.

Sh. Abe buvo pašautas per vieną politinį renginį Naroje, penktadienį pranešė Japonijos premjeras Fumio Kishida (Fumijas Kišida).

Politikas mirė dėl nukraujavimo, nors jam buvo buvo perpiltas didelis kiekis kraujo, nurodė Naros medicinos universiteto ligoninės skubiosios pagalbos medicinos profesorius Hidetada Fukushima (Hidetada Fukušima).

Sh. Abe, ilgiausiai premjero poste dirbęs Japonijos politikas, vadovavo Vyriausybei 2006-aisiais, taip pat 2012–2020 metais. Galiausiai jis buvo priverstas atsistatydinti dėl grįžtamojo opinio kolito – sunkios žarnyno ligos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių