Lietuvos policija: pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Šaulių sąjunga

  • Teksto dydis:

Ilgametę partnerystę tarp organizacijų Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Idzelis ir policijos generalinis komisaras Renatas Požėla savo parašais sutvirtino pasirašydami bendradarbiavimo sutartį.

„Policija – tai mūsų ilgamečiai partneriai, kuriems talkiname kasdienybėje: ar tai būtų viešosios tvarkos užtikrinimas ar pagalba Valstybę ištikus krizėms. Ir su šia organizacija lengva dirbti, nes jau yra nusistovėję modus operandi, aiškus užduočių spektras. – sakė Šaulių sąjungos vadas. – Šiandien sutarėme aktyvinti ir bendradarbiavimą kibernetinio saugumo bei naujų technologijų taikymo srityse.“

Lietuvos šaulių sąjunga ir Policijos departamentas susitarė bendradarbiauti viešosios tvarkos, eismo ir visuomenės saugumo užtikrinimo, nusikalstamų veikų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos, krizių valdymo ir civilinės saugos, mokslo, technikos ir mokymo bei kitose srityse.

„Turbūt nėra srities mūsų Valstybėje, kur nesutiktume itin motyvuotų ir organizuotų šaulių, tad labai vertiname jūsų pagalbą talkinant policijos pareigūnams įvairiose situacijose. Mus ypač domina šaulių pasiekimai kibernetinio saugumo, bepiločių orlaivių ir naujų technologijų pritaikymo srityse – daug inovacijų planuojame pritaikyti mūsų darbe, todėl bendras darbas čia itin aktualus,“ – sakė policijos generalinis komisaras.

Šauliai dažnai matomi masiniuose renginiuose, talkino įvairioms valstybės institucijoms siekiant suvaldyti COVID-19 pandemiją, neteisėtų pabėgėlių iš Baltarusijos krizę, itin daug prisidėjo Vilniuje vykstant NATO viršūnių susitikimui: ne tik užtikrino viešąją tvarką, patruliavo pasienyje, bet ir pastiprino medikų gretas, dirbo kibernetinio saugumo srityje.

Šauliai dažnai pasitelkiami ir ieškant dingusių žmonių. Vienas iš paskutiniųjų, rezonansinių, atvejų – sėkminga operacija pasibaigęs mažametės pagrobimas Kaune: šauliai ne tik kelias paras ieškojo mergaitės, bet dirbo operacijų centre, kėlė dronus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tevas

tevas portretas
korumpuotas pydaras,,,tas mentas

Tomas

Tomas portretas
Tikiuosi šaulių sąjunga žino (bent apytiksliai) kiek ten yra vatnykų dėvinčių policininko uniformą.

Anonimas

Anonimas portretas
ŠAULIŲ SĄJUNGA TURI FAŠISTINĖS ORGANIZACIJOS KAI KURIŲ POŽYMIŲ...TAI NEDARO GARBĖS POLICIJAI...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių