Lietuvos, Estijos, Ukrainos ir Švedijos ministrai smerkia Rusijos veiksmus

Lietuvos, Estijos, Ukrainos ir Švedijos užsienio reikalų ministrai antradienį Taline paskelbė bendrą pareiškimą, smerkiantį Rusijos veiksmus Ukrainoje ir remiantį Kijevo eurointegracinius siekius.

„Ministrai įsipareigojo remti Ukrainos pastangas tapti klestinčia Europos demokratijų nare, taip pat ir Europos Sąjungos Rytų Partnerystės formate“, – rašoma Lietuvos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

„Pareiškime akcentuojama būtinybė spręsti karinį konfliktą rytų Ukrainoje įgyvendinant Minsko susitarimus ir griežtai smerkiama Rusijos agresija, pažeidžianti Ukrainos teritorinį vientisumą“, – teigiama jame.

Kijevas į Vakarus vėl atsigręžė 2014-aisiais, kai po masinių protestų iš šalies buvo priverstas išvykti prorusiškas prezidentas Viktoras Janukovyčius, atsisakęs pasirašyti Europos Sąjungos ir Ukrainos asociacijos sutartį.

Netrukus po to Rusija aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį ir pradėjo remti separatistus rytinėje šalies dalyje.

Lietuvos ministras Linas Linkevičius Taline taip pat dalyvavo pirmose Lietuvos ir Estijos užsienio reikalų ministerijų neformaliose konsultacijose.

Tokios konsultacijos jau keli metai reguliariai vyksta tarp Lietuvos ir Latvijos užsienio politiką įgyvendinančių institucijų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

bankas

bankas portretas
tai ukraina ES salis? ukrainos ir lietuvos demokratijos vienodo lygio.o ka kalba ukraina del lietuvos algu?nemazai ukrainieciu dirba lt uz minimuma?

gyvulių ūkis

gyvulių ūkis portretas
kaip jie užkniso ūsuoti bebrai, nutukusios kiaulės, nukvake ožiai.

Jelena

Jelena portretas
Gal reikia reikia atkreipri demesį į Lietuvos gyventojų (ypač pensininku).Ukrainos valdžia turi spresti savi\o gyventojų problemos. Aš nesuprentu ir nekada nesuprasčiu - kodėl Lietuvos gyventojas turi remti Ukrainos gyventojusd iš savo kišenės? Mųsų atliginimai maži.TEigu politikai ( Linkevičius ir kt.) nori pervesti pinigus Ukrainos nacionalistams, tegul daro tą iš savo šeimų kešenių.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių