Lietuva pripažįsta J. Guaido laikinuoju Venesuelos prezidentu

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį paskelbė, kad Lietuva pripažįsta Venesuelos opozicijos lyderį Juaną Guaido (Chuaną Gvaidą) laikinuoju prezidentu.

„Lietuva, kaip ir daugelis Europos šalių, pagal Venesuelos konstituciją pripažįsta Juaną Guaido laikinuoju Venesuelos prezidentu“, – sakė D. Grybauskaitė.

„Taip pat skatiname kuo greičiau sušaukti laisvus ir demokratinius prezidento rinkimus“, – pridūrė ji.

D. Grybauskaitės poziciją BNS perdavė prezidentės spaudos tarnyba.

Kai kurios kitos Europos šalys anksčiau pirmadienį taip pat paskelbė pripažįstančios J. Guaido šalies vadovu, prezidentui Nicolas Maduro (Nikolui Madurui) atmetus Europos valstybių ultimatumą skelbti pirmalaikius rinkimus.

J. Guaido mėgina priversti socialistą N. Maduro atsistatydinti, kad būtų galima sudaryti pereinamojo laikotarpio vyriausybę, o tada organizuoti naujus prezidento rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Norėjau pasakyt, apsišiko...

Anonimas

Anonimas portretas
Apsiriko Lietuva su tuo Gaidžiu. Perversmas nepavyko. Maduro remia tauta, o Gaidį -tik JAV teroristai..

ALGIS

ALGIS portretas
Man Guaido vienoje lentynoje su A. Sniečkumi, abu atstovauja liaudies kažkokiai daliai , kodėl vienas išdavikas , o kitas didvyris ir be rinkimų pripažystamas prezidentu , tai gal ir Lietuvai tada atstovavo žmogus prilygstantis prezidentui, , abu sukilėlių vadai . mano nuomone LIETUVA PASIELGĖ LABAI NETEISINGAI .
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių