Lietuva ir Filipinai sutarė glaudžiau bendradarbiauti

  • Teksto dydis:

Lietuva ir Filipinai sutarė glaudžiau bendradarbiauti – dėl to pirmadienį Niujorke sutarė šalių užsienio reikalų ministrai, pasirašę bendrą memorandumą.

„Nors Lietuvą ir Filipinus skiria tūkstančiai kilometrų, daugybę globalių iššūkių vertiname panašiai. Pasirašytas bendradarbiavimo memorandumas – dar vienas žingsnis stiprinant partnerystę su Indijos ir Ramiojo vandenynų šalimis“, – sakė ministras Gabrielius Landsbergis.

Lietuvos ir Filipinų diplomatijos vadovai taip pat aptarė autokratinių režimų keliamus pavojus tarptautinei tvarkai ir būtinybę suvienyti tarptautinės bendruomenės pastangas juos atremiant.

„Lietuvos patirtas ekonominis spaudimas atkreipė pasaulio dėmesį į tai, kiek toli gali nueiti Kinija ar bet koks kitas autoritarinis režimas. Tarptautinės bendruomenės  solidarumas  parodė, kad nei Lietuva, nei jokia kita panašioje situacijoje atsidūrusi šalis nebus palikta viena“, – teigė G. Landsbergis.

Ministrai taip pat sutarė dėl būtinybės būsimų vizitų metu tęsti dialogą, skatinti intensyvesnį bendradarbiavimą verslo, kultūros bei kitose srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AAA

AAA portretas
Ta dantis rodanti dirbtina šypsenėlė - bjauri:(

Didžiulis anūko nuopelnas

Didžiulis anūko nuopelnas portretas
Esame kaimynai-iš karto matyti nauda

Donatas

Donatas portretas
Cia susitare del pigios darbo jegos atvezimo i Lietuva? Turbut neuztenka esamu gastarbaiteriu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių