Lazdijų rinkimų komisijos narė atleista už agitaciją

Iš Lazdijų rajono savivaldybės rinkimų komisijos dėl neleistinos agitacijos atleista administracijos direktoriaus deleguota komisijos narė Laima Stankevičienė.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį konstatavo, kad komisijos narė pažeidė Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą. Komisijų nariams draudžiama bet kokios formos rinkimų agitacija ar kiti bandymai paveikti rinkėjų valią.

Toks sprendimas priimtas „už“ balsavus 11 VRK narių ir vienam buvus prieš.

Komisijos narė pašalinta, nes figūruoja nuotraukoje agitaciniame kandidato į merus Artūro Margelio leidinyje bei laikraštyje „Lazdijų žvaigždė“.

VRK gavo L. Stankevičienės paaiškinimą, kad nuotrauka daryta jai dar nesant Lazdijų savivaldybės komisijos nare ir nedavus komisijos nario rašytinio pasižadėjimo, o politinei reklamai panaudota be jos žinios.

Komisijos nariai argumentavo, kad tokiu atveju L. Stankevičienė turėjo pati imtis priemonių, jog nebūtų dalijami leidiniai su jos nuotrauka, informuoti VRK, tačiau tokių komisijos narės pastangų nefiksuota.

VRK taip pat turėjo medžiagą, kad A. Margelio agitacine medžiaga komisijos narė dalijosi savo socialinio tinklo paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių