Laikinasis Jonavos meras R. Sinkevičius planuoja eiti dirbti į Seimą

Laikinai Jonavos mero pareigas einantis socialdemokratas Rimantas Sinkevičius planuoja tapti parlamentaru.

„Pagal dabartinę situaciją turiu laikiną darbą iki kovo 16 dienos ir turiu kontraktą ketveriems metams. Tai kurį reikia rinktis?“ – pirmadienį BNS sakė politikas, paklaustas, kurį mandatą ketina pasilikti.

„Ketinu rinktis Seimo nario darbą“, – teigė jis.

Anot politiko, Jonavos rajono savivaldybės tarybai teks ieškoti naujo laikinojo mero iki pirmalaikių mero rinkimų. Juos Seimas planuoja surengti 2025 metų kovo 16 dieną.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatų sąraše 55-uoju įrašytas R. Sinkevičius rinkėjų valia buvo pakeltas į 18 vietą ir pateko į parlamentą.

„Gal prisiminė 2012–2016 metus, kai dirbau susisiekimo ministru, ir prisiminė kelius, šiek tiek geresnius ir negriūvančius dar tiltus, nors irgi su finansavimu buvo problemų. Gal prisiminė ministravimą Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje trumpą laiką, gal prisiminė kitus dalykus. Pagaliau ir pavardė yra šiek tiek įsimintina“, – R. Sinkevičius svarstė, už ką rinkėjai jam teikė pirmumo balsus.

„Ir partijoje vidiniu reitingavimu buvau reitinguotas 20-uoju. Dėl vadovybės, matyt, visokių niuansų mane padarė 55-uoju, bet tie partiečiai, kurie reitingavo, liko prie savo nuomonės“, – pridūrė politikas.

Kita vertus, R. Sinkevičius atmetė galimybę vėl tapti ministru, jeigu socialdemokratai formuotų būsimą Vyriausybę.

„Yra jaunesnių už mane, kurie dar niekada nebuvo ministrais, jiems dega akys pabūti ministru, turbūt pasisakyčiau jų naudai“, – BNS sakė politikas.

Rugsėjo pabaigoje Jonavos rajono savivaldybės tarybos narys R. Sinkevičius paskirtas laikinai eiti šios savivaldybės mero pareigas vietoj įgaliojimų netekusio sūnaus Mindaugo Sinkevičiaus, nuteisto dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo pasinaudojant jam skirtomis savivaldos išmokomis.

Teismas M. Sinkevičiui skyrė 12,5 tūkst. eurų baudą ir uždraudė trejus metus eiti pareigas valstybės institucijose, tarp jų – ir būti meru.

Tuo remdamasi Vyriausioji rinkimų komisija panaikino M. Sinkevičiaus, Jonavos rajono mero, įgaliojimus.

Ar esate patenkinti rinkimų rezultatais?

Iš viso balsų: 317
Savaitės apklausa: 
0


NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepartinis komunistas

Nepartinis komunistas portretas
Laikas į pensiją ,o tai yra pavojus ,kad susiporuos su Vaitkumi ,prisiminęs lygiai 50 metų atgal darytus žygius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių