L. Linkevičius: valdžia tyčia delsia su diagnoze A. Navalnui, neleidžia jo išgabenti

Valdžios organai tyčia delsia nustatyti diagnozę Rusijos opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui ir neleidžia jo išgabenti iš šalies, penktadienį tviteryje pranešė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Valdžios organai tyčia delsia nustatyti diagnozę ir atmeta galimybę gabenti Aleksejų į Vokietijos kliniką. Tipinis Kremliaus požiūrio į žmogaus gyvybę pavyzdys. Panašu, kad bandoma slėpti pėdsakus“, – rašo ministras.

Kaip penktadienį pranešė Omsko ligoninės, kur gydomas A. Navalnas, vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Anatolijus Kaliničenka, medikai dar neaptiko jokių apnuodijimo įrodymų.

„Kol kas jokių nuodų neaptikta kraujyje ir šlapime, nėra jokių jų buvimo pėdsakų. (...) „Apnuodijimo“ diagnozę vis dar turime galvoje, bet tikrai nemanome, kad pacientas buvo apnuodytas“, – tvirtino medikas, dar pridūręs, kad A. Navalno būklė tebėra „nestabili“.

„Praktiškai turime diagnozę“, – nurodė A. Kaliničenka ir pridūrė, kad informacija buvo perduota A. Navalno šeimai.

Rusų gydytojai taip pat teigė, kad opozicijos lyderio A. Navalno išgabenti negalima dėl „nestabilios“ jo sveikatos būklės.

Tuo metu iš Niurnbergo Vokietijoje A. Navalnui pervežti atskridęs lėktuvas nutūpė Omsko oro uoste, naujienų agentūrai „Interfax“ nurodė oro uosto informacijos tarnyba.

Kaip pranešė A. Navalno atstovė Kira Jarmyš, jo giminaičiai ir šalininkai dėl trukdymo pervežti Rusijos opozicijos lyderį iš Omsko ligoninės į kitą medicinos įstaigą kreipsis į Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT).

A. Navalnas, 44 metų teisininkas ir kovos su korupcija aktyvistas, vienas balsingiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų, ketvirtadienį buvo hospitalizuotas Sibiro mieste Omske, kai skrydžio iš Tomsko į Maskvą metu prarado sąmonę, o lėktuvas buvo priverstas skubiai nusileisti.

K. Jarmyš ketvirtadienį sakė, kad A. Navalnas nuo ryto nieko nevalgė, tik išgėrė arbatos, kurios nusipirko Tomsko oro uoste. Ji kėlė prielaidą, kad aktyvistas galėjo būti apnuodytas.

Šiuo metu A. Navalnas yra komos būsenos, jam prijungtas dirbtinio plaučių ventiliavimo aparatas. Pasak medikų, pervežimas gali būti pavojingas jo gyvybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vai vai

Vai vai portretas
Ale Lino snukis koks rūškanas, atrodytų kad rūgusio jovalo užsrėbė.

Jo

Jo portretas
O kokia diagnoze skelbia musu proto bokstas gal vel nori uzimt ausciausia vieta ES

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl šitas šlykštus meitėlis vis dar kriuksi ?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių