L. Linkevičius: užsienio reikalų sistemos finansavimas turi keistis

  • Teksto dydis:

Žiniasklaidai paskelbus, kad Užsienio reikalų ministerija (URM) yra tarp Lietuvos institucijų, neturinčių rezervinio duomenų centro, šalies diplomatijos vadovas Linas Linkevičius priminė, apie būtinybę didinti išlaidas užsienio reikalų sistemai.

„Ne kartą esu kartojęs, kad užsienio reikalų sistemos finansavimas turi keistis iš esmės ir turi keistis į gerėjimo pusę, vien dėl to, kad mes puikiai suvokiame, jog mūsų šaliai saugumas ir gynyba yra prioritetas. Užsienio reikalų sistemos veikla yra tiesiogiai su tuo susijusi: tai nėra kariai, kurie dalyvauja pratybose, tai yra tam tikra prasme kariai diplomatiniame fronte tam, kad nebūtų karų“, – „Žinių radijui“ teigė L. Linkevičius.  

Kaip ketvirtadienį skelbė portalas 15min.lt, URM yra tarp rezervinių sistemų neturinčių institucijų. Duomenų centre URM yra saugomi Lietuvos narystės Europos Sąjungoje informacinės sistemos, Konsulinių procedūrų valdymo informacinės sistemos ir pačios ministerijos sistemos. Taigi, akcentuoja naujienų portalas, URM galėtų susidurti su panašiomis problemomis, kokių susilaukė Registrų centras, kai po kilusios liūties buvo užlietos jo serverinės.

Ministras L. Linkevičius tvirtina, kad pagrindinis URM duomenų centras yra tinkamai apsaugotas.  

„Yra gana saugu, yra speciali kapsulė, kuri yra atspari gamtos reiškiniams ar jų pasekmėms, yra priešgaisrinės sistemos, duomenys yra saugomi. Niekada nebuvo rimtesnių sutrikimų. O tam, kad būtų galima viską dubliuoti – reikia resursų“, – apibendrino ministras.  

Kaip portalui 15min.lt teigė URM, jos duomenų centras buvo įrengtas prieš keliolika metų pastato žemutiniame aukšte. Ministerija taip pat pabrėžė atskirai sauganti rezervines duomenų kopijas, tačiau atsarginio serverio neturi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užsienio ministerija

Užsienio ministerija portretas
turėtų būti sujungta su Vidaus reikalų ministerija (,,Vidaus reikalų ir užsienio ministerija"), ar Prezidento institucija. Tuo labjau, kad jau kuris laikas ,,nusidirba į pievas", t.y neduoda Lietuvos valstybei jokios apčiuopiamos naudos. Tik propagandos, lojimas ant ruso ir ,,tinderio mušimas"( darbo imitavimas).Net užsienio šalyse esantiems ar patekusiems į bėdą Lietuvos piliečiams nepadeda. Kam tokių išlaikytinių krūvos mums reikia?

zinoma ,kad turi keistis uzteks sert nutukusius parazitus

zinoma ,kad turi keistis  uzteks sert  nutukusius parazitus  portretas
URM ministerijoj --uzdaryt ta sarage kaip kenksminga lietuvos ir lietuviu tautos vystymosi eigai...

Na taip

Na taip portretas
Pilnai užtenka rezervinių duomenų kopijų. Tokiai nykštukinei valstybei kokia yra Lietuva nėra ko kištis į kitų šalių ar globalių reikalus ir daugiau žiūrėti savo kiemo. Mes nesam tokie turtingi kad galėtume sau leisti didinti išlaidas tam kas nebūtina. Mūsų didžioji dalis visuomenės gyvena ant skurdo ribos..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių