L. Linkevičius: Lietuvą ir Jungtinę Karalystę sieja glaudūs ryšiai, kurie stiprės

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Londone su Jungtinės Karalystės (JK) užsienio reikalų ir vystomosios pagalbos sekretoriumi Dominicu Raabu susitikęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pabrėžė, kad Lietuvą ir Jungtinę Karalystę sieja glaudūs ryšiai, kuriuos sustiprina gausi lietuvių bendruomenė Jungtinėje Karalystėje.

Ministro įsitikinimu, ateityje dvišaliai Lietuvos ir Jungtinės Karalystės santykiai dar labiau stiprės, taip pat tęsis glaudus bendradarbiavimas vyks daugiašaliuose formatuose.

L. Linkevičius taip pat padėkojo už Jungtinės Karalystės dėmesį Lietuvos ir Baltijos regiono saugumui, vadovavimą NATO priešakinių pajėgų batalionui Baltijos regione ir nuolatinį Karališkųjų oro pajėgų dalyvavimą Baltijos oro policijos misijose, sakoma pranešime.

Kalbėdamas apie Europos Sąjungos ir Jungtinės Karalystės santykių ateitį, ministras L. Linkevičius pabrėžė, kad Lietuvos prioritetas – Jungtinėje Karalystėje gyvenančių Lietuvos piliečių likimas po išstojimo iš Europos Sąjungos pereinamojo laikotarpio pabaigos. Abu ministrai pažymėjo, kad, nepaisant derybų dėl „Brexito“ baigties, privalo būti abipusiai užtikrintos piliečių teisės ir socialinės garantijos.

Aptariant situaciją Baltarusijoje, abu ministrai pabrėžė, kad smurtas prieš taikius protestuotojus yra netoleruotinas, už jį atsakingi asmenys privalo atsakyti. „Susidariusią krizę galima išspręsti tik taikiai perdavus valdžią ir surengus naujus rinkimus, dalyvaujant tarptautiniams stebėtojams”, – sakė ministras L. Linkevičius.

Ministrai taip pat aptarė Ukrainos reformų pažangą ir klimato kaitos klausimus.

Susitikime dalyvavo ir JK užsienio reikalų ministrė Europos kaimynystei ir Amerikoms Wendy Morton.

Vizito metu Londone ministras taip pat susitiko su Jungtinės Karalystės parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininku Tomu Tugendhatu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Sako KGB buvusių nebūna, gyvenimas tai rodo.

Labas

Labas  portretas
Taip cia musu didele bendruomene ir mes patys savim pasirupinsim, nes mes taves nekenciam parsidaves parse!

audr

audr portretas
Glaudus buvo ir su belarusais...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių