L. Linkevičius abejoja, ar turės galimybę tęsti ministro darbą: situacija keičiasi

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius džiaugiasi užsienio lietuvių aktyvumu per Seimo rinkimų pirmąjį turą.

Jo vestam Socialdemokratų darbo partijos sąrašui į Seimą nepatekus, o jam pačiam pralaimėjus rinkimus vienmandatėje apygardoje, ministras sako, kad kol kas nieko konkretaus apie savo ateities planus pasakyti dar negali.

„Rinkimai yra rinkimai ir jų rezultatai yra tokie, kokie yra objektyviai, juos reikia gerbti. Kalbant apie tą apygardą mano (Pasaulio lietuvių – BNS), tikrai džiaugiuosi, kad užsienio lietuviai įrodė, kad neatsitiktinai reikalaujama turėti atskirą apygardą“, – BNS pirmadienį sakė L. Linkevičius.

Jis džiaugėsi, kad bendram aktyvumui rinkimuose buvus keliais procentiniais punktais mažesniu nei anksčiau, užsienio lietuvių apygardoje jis gerokai išaugo.

„Socialdarbiečių“ sąrašą vedęs L. Linkevičius Pasaulio lietuvių apygardoje surinko 13,02 proc. ir liko trečias, o antrajame Seimo rinkimų ture čia rungsis Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė bei konservatorių kandidatė Dalia Asanavičiūtė.

„Tikiuosi, kad tos dvi kandidatės, kurios liko, tiek Dalia, tiek Aušrinė galės puikiai atstovauti užsienio lietuvių interesams“, – sakė L. Linkevičius.

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos vadovai pirmadienį aptardami rinkimų rezultatus teigė, kad būtų sunku rasti geresnį užsienio reikalų ministrą nei L. Linkevičius. Partijos pirmininko pavaduotojo Juozo Bernatonio teigimu, Lietuvai būtų naudinga, kad jis ir toliau liktų eiti šias pareigas.

Pats L. Linkevičius sako, kad dirbs esamą darbą „tol, kol bus galimybė ir poreikis“, tačiau kokias tolesnes karjeros galimybes svarsto, kol kas neatskleidė.

„Kažkaip stengsimės būti naudingu Lietuvai – kur tai bebūtų, kokioje pozicijoje“, – sakė jis.

Vis dėlto L. Linkevičius abejojo, ar turės galimybę tęsti ministro darbą.

„Nežinau, ar bus tokių galimybių, pradėkime, būkime atviri – keičiasi vis tiek situacija. Kiek ji keisis, matysime, kai baigsis rinkimų procesas pilnai, ir matysime, kokie bus variantai. Anksti būtų spręsti“, – sakė jis.

Ministras taip pat teigė neplanuojantis stoti į „socialdarbiečių“ partiją, sakė kol kas neturintis tolesnių politinių planų.

„Toliau dabar tikrai neturiu kokių nors įsipareigojimų ir jokių planų šiuo metu tikrai neturiu, ir šiuo požiūriu man sunku kažką dabar pasakyti konkrečiau“, – sakė jis.

L. Linkevičius užsienio reikalų ministro pareigas eina antrą kadenciją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

runkelis

runkelis portretas
Prezidente, susimažinkit tarnų skaičių. Lietuvai palengvės

deinis

deinis  portretas
Žiūrėjau belarus 24 t94v ,Lukašėvičius šį tą pasiekė ,Minsko gatvėse dega padangos ,dūšta stiklai ,streikuoja fabrikai ,uždaromos parduotuvės ,beliko sulaukti galutinio valstybės sužlugdymo ,nes jie rūpužės eksportuoja į 94 šalis savo produkciją ir taip kenkia kapitalistiniam pasauliui

RImaBar

RImaBar portretas
Gal ir galėtum tęsti,bet padarei didelę klaidą,pasirinkdamas bebrus.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių