L. Kasčiūnas: tikslas, kad Lietuva netaptų nelegalios migracijos tranzito koridoriumi

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas sako, kad yra svarstomos galimybės tartis su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis dėl nelegalių atvykėlių, kuriems patekus į Lietuvą, jie būtų išsiunčiami į kitą valstybę, taip pasidalinant tenkančią naštą dėl migracijos. Tačiau NSGK pirmininkas kartu pažymi, kad tokios kalbos kartu taptų „žalios šviesos“ uždegimu nelegaliai migracijai.

 kalbos apie atvykėlių naštos pasidalinimą su ES taptų žaliu signalu nelegaliems migrantams

„Dėl naštos pasidalijimo. Taip, tai yra scenarijus, jis svarstomas. Bet kitos šalys, skaičių prasme, susiduria su dar didesniais mastais. Todėl gali būti sunku įtikinti dėl pasidalijimo. Antras dalykas, kai mes pradedame kalbėti apie pasidalijimą, tai yra šioks toks žalios šviesos uždegimas nelegaliai migracijai, kadangi mes sakome: mes ne tiek saugosime savo sienas, kiek ieškosime būdų pasidalinti naštą“, –  LRT radijui trečiadienį sakė L. Kasčiūnas.

Mūsų tikslas – padaryti viską, kad Lietuva netaptų dar vienu nelegalios migracijos tranzito koridoriumi, tai yra labai svarbu.

Pasak Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos politiko, dabar pagrindinis Lietuvos tikslas turėtų būti ne galvojimas apie naštos pasidalinimą, o pasienio su Baltarusija apsaugos stiprinimas.

„Mūsų tikslas – padaryti viską, kad Lietuva netaptų dar vienu nelegalios migracijos tranzito koridoriumi, tai yra labai svarbu. Fizinis barjeras nėra panacėja, bet tai yra svarbus atgrasymo instrumentas. Tą daro graikai, ispanai, kitos šalys, ir ne tik tos, kurios yra kritikuojamos Europos Sąjungos viduje“, – tvirtino NSGK pirmininkas, kartu pažymėdamas, kad fizinis barjeras padėtų apsisaugoti ne tik nuo nelegalios migracijos, tačiau ir nuo kitų grėsmių.

„Be jokios abejonės, koncertinos neužteks, reikia stacionarios tvoros. Ir tai ne tik kova su nelegalia migracija, tai yra kova su kontrabanda, kova su hibridinėmis grėsmėmis“, – įsitikinęs L. Kasčiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viskas jau ritasi žemyn...

Viskas jau ritasi žemyn... portretas
Tai stiprink tą sieną,kokio velnio liežuviu mali,Tapiną su Šimašium į talką,gal angarą Lukiškių aikštėje,vietoj pliažo,o kiek juodčkių tilptų,ir iki seimo netoli.Pirmyn su pasiūlymu.

Nejuokink

Nejuokink portretas
Kasčiūnai,-čia gi jūsų biznis. Garsiai potringauji, o galvoje ,kad tik būtų plyšiai tvoroje, nes kaip gi kitaip pateisinti šią nesąmonę ,kuomet per sienas eina nelegalai, rieda fūros su kontrabanda.

———————————————————————————————————————————————

——————————————————————————————————————————————— portretas
Mes netapsim koridorium. Mes jau tampame kloaka.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių