L. Graužinienė pailsėjo ir veržiasi atgal į Seimą

  • Teksto dydis:

Buvusi Seimo pirmininkė, po nesėkmingų rinkimų Darbo partiją palikusi Loreta Graužinienė registravosi nepriklausoma politinės kampanijos dalyve Seimo rinkimuose vienmandatėje Anykščių-Panevėžio apygardoje.

L.Graužinienė pripažįsta, kad žadėjo daryti pauzę politikoje, bet sako jau pailsėjusi ir matanti, kur jos gebėjimai galėtų praversti naujame parlamente.

„Sakiau, kad darau pertrauką politikoje, bet dabar pailsėjau ir manau, kad galiu pabandyti. Žmonių apsisprendimas lems. Stebėjau politinius įvykius, matau, kad labai sunku, kai tiek daug naujų žmonių, manau, kad šiuo metu reikėtų patyrusio politiko, kuris padėtų jų sprendimus įgyvendinti“, – BNS sakė L.Graužinienė.

Be politinio užnugario į Seimą kandidatuoti ketinanti L.Graužinienė sako, jog tai nebūtų kliūtis jai sėkmingai darbuotis Seime: „Mano dvylikos metų patirtis tikrai duoda daug galimybių dirbti ir veikti, ir žinau, kaip dirbti, darbas Seime, prie įstatymų leidybos ir komitete man tikrai nėra naujiena“.

Ketvirtadienis – paskutinė dieną registruotis rinkimams šioje apygardoje, kandidatus čia ketina kelti dešimt partijų, taip pat keturi asmenys registravosi kaip nepriklausomi pretendentai.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga šioje apygardoje kelia eksparlamentaro Antano Bauros kandidatūrą, Lietuvos socialdemokratų partija – teisingumo ministrės patarėjos Auksės Kontrimienės kandidatūrą, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – buvusio Seimo nario Valentino Stundžio, Liberalų sąjūdis – rajono tarybos nario Luko Pakelčio, Darbo partija – buvusio Seimo nario Ričardo Sargūno, Centro partija – televizijos laidų vedėjo ir prodiuserio Kristupo Krivicko.

Stebėjau politinius įvykius, matau, kad labai sunku, kai tiek daug naujų žmonių, manau, kad šiuo metu reikėtų patyrusio politiko, kuris padėtų jų sprendimus įgyvendinti.

Savarankiškais politinės kampanijos dalyviais, be L.Graužinienės, dar užsiregistravo Vilniaus politikas Valentinas Šapalas, Mindaugas Pauliukas, Ilona Stasiūnė.

Pirmą kartą šioje šioje apygardoje kelti savo kandidatą planuoja Lietuvos lenkų rinkimų akcija–Krikščioniškų šeimų sąjunga. Taip pat kelti kandidatus dar galės Drąsos kelias, Žaliųjų partija, „Tvarka ir teisingumas“.

Seimo nario rinkimai Anykščių–Panevėžio apygardoje vyks balandžio 23 dieną.

Seimo nario rinkimai Anykščių-Panevėžio apygardoje organizuojami mandato atsisakius čia išrinktai „valstietei“ Gretai Kildišienei. Ji išėjo iš Seimo praėjus vos dviem mėnesiams nuo kadencijos pradžios, viešumon iškilus dešimtmečio senumo įvykiams dėl galbūt iš darbovietės pasisavintų lėšų bei kilus skandalui dėl visureigio „Range Rover“ nuomos iš bendrovės „Agrokoncernas“.

Anksčiau skelbta, kad tris kadencijas parlamente dirbusi, bet į naująjį Seimą nepatekusi ukmergiškė L. Graužinienė įkūrė audito paslaugų įmonę „Loraudita".

Baigdama darbą Seime ji gavo daugiatūkstantinę kompensaciją. Nesėkmingai susiklosčius rinkimams spalį, moteris metė Darbo partiją ir pareiškė norinti pailsėti nuo aktyvios politikos.


Šiame straipsnyje: Loreta GraužinienėSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkejas.

Rinkejas. portretas
na visai jau nebe juokinga,ta Seima su visu gyvu ir negyvu inventoriumi kur nors i ne gyvenama sala, nes is ju naudos, kaip is ozio pieno.

JO

JO portretas
Baigėsi išeitinės,o sava galva dirbti nepratusi,todėl ir veržiasi atgal prie lovio!Krapštai sau nosį,o pinigėlis kapsi-puikus darbelis!,,Patyrusi,,pajacė!

Lieva

Lieva portretas
Konst..., konst..., konst...
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių