L. Andrikienė: sieksime įvertinti Moldovos pasirengimą parlamento rinkimams

Seimo Europos reikalų komiteto vicepirmininkė dr. Laima Andrikienė trečiadienį  su Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) misija išvyko į Moldovą. Šios ETPA misijos tikslas – įvertinti Moldovos pasirengimą liepos 11 d. vyksiantiems priešlaikiniams parlamento rinkimams. Delegacijoje – Austrijos, Italijos, Nyderlandų, Prancūzijos atstovai ir Lietuvos atstovė, ETPA viceprezidentė L. Andrikienė.

„2020 m. lapkričio mėnesį Moldovos prezidente buvo išrinkta Maia Sandu, jos inauguracija įvyko prieš pusmetį. Prezidentės Sandu programos prioritetai – teismų sistemos reforma, kova su korupcija, sveikatos sistemos reforma ir kt. Prezidentė tikisi, kad priešlaikiniai parlamento rinkimai įgalins suformuoti reformoms palankią ir politinę valią jas įvykdyti turinčią daugumą parlamente. Tačiau visi suprantame, kad dabar sprendimai – tautos, piliečių rankose“, – prieš išvykdama į Moldovą sakė L. Andrikienė.

Dviejų dienų misijos Kišiniove metu laukia intensyvi programa: susitikimai su politinių partijų lyderiais ir rinkimų kampanijų vadovais, šalies vadovais, pilietinės visuomenės organizacijų atstovais, Moldovoje dirbančiais ES valstybių diplomatais, ET ir ESBO atstovybių vadovais.

„Mūsų misijos tikslas – įsitikinti, ar priešrinkiminis laikotarpis Moldovoje, rinkimų organizatorių ir rinkimų dalyvių sprendimai ir veiksmai atitinka demokratiniams rinkimams keliamus reikalavimus ir tarptautinius standartus, ar šalyje sudarytos prielaidos, kad piliečių valia būtų nevaržomai, be trukdymų išreikšta. Neperdedant galima sakyti, kad liepą vyksiantys priešlaikiniai parlamento rinkimai – rimtas egzaminas Moldovos Respublikai, šių rinkimų rezultatų laukiama ne tik kaimyninėse šalyse, bet ir Europos Sąjungoje, ES institucijose”, – pažymėjo ETPA viceprezidentė L. Andrikienė.

Europos Tarybos (ET) nare Moldova tapo 1995 metais, pagrindinį ET dokumentą – Europos žmogaus teisių konvenciją – Moldovos parlamentas ratifikavo 1997 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kai visai ner ka veikt

kai visai ner ka veikt portretas
pradedi rupintis moldova...

eik miegot andrikiene ...

eik miegot andrikiene ... portretas
pagal tavo laikrody --jau gilus vidurnaktis...

Moldavija gerai sutinka su Lukosenka

Moldavija gerai sutinka su Lukosenka portretas
Ko lenda Lietuva, sita boba. GEDA, GEDA!!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių