Kupiškio meras po teismo sprendimo: nauji rinkimai ir tiek žinių, jau kraunuosi daiktus

Lietuvos apeliaciniam teismui ketvirtadienį pripažinus Kupiškio merą Dainių Bardauską kaltu dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu, kurstymo suklastoti dokumentą ir uždraudus eiti vadovaujamas pareigas, jis sako, jog jau „kraunasi daiktus į kartonines dėžes“

„Sprendimas yra sprendimas, o kaip aš jį galiu vertinti, viskas, nauji rinkimai ir tiek žinių. Ieškau kartoninių dėžių ir kraunu daiktus“, – BNS sakė meras.

„Aš irgi suprantu, kad ne (nebegaliu eiti mero pareigų – BNS). Aiškiai – parašyta, kad negaliu. Žinot, aš tikrai nežinau, dabar nepaaiškinsiu. Dabar suprantu, kad negaliu“, – kalbėjo jis, paklaustas apie tolimesnę darbo eigą savivaldybėje.

Įskaičius laikinajame sulaikyme – dvi paras – mero praleistą laiką, jam skirta 24,8 tūkst. eurų bauda.

Teismas taip pat iš D. Bardausko atėmė teisę ketverius metus dirbti vadovaujantį darbą valstybiniame, privačiame ir viešajame sektoriuje. Pasak Apeliacinio teismo, mero pareigos yra vadovaujančios, todėl meru jis dirbti toliau negalės.

Po Apeliacinio teismo verdikto nuosprendis įsiteisėjo.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininko pavaduotojas Maksimas Reznikovas BNS nurodė, jog nuosprendį pamatė viešojoje erdvėje, tad komisija dar turi jį įvertinti.

Sprendimas yra sprendimas, o kaip aš jį galiu vertinti, viskas, nauji rinkimai ir tiek žinių. Ieškau kartoninių dėžių ir kraunu daiktus.

„Dabar mes turime gauti teismo sprendimą ir jį perskaityti, ir suprasti ar VRK turi čia sprendimą priimti. Jei naikins mandatą tada – skelbiami rinkimai nauji, bet dar nieko nematėme“, – sakė jis.

Komisijos narė Inga Milašiūtė teigė, jog klausimas bus svarstomas artimiausiame posėdyje.

Nuosprendis per tris mėnesius dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

„Nežinau, mes dar nekalbėjome apie tai su advokatu“, – sakė D. Bardauskas paklaustas, ar planuoja Apeliacinio teismo sprendimą skųsti.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atlikusių Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnų duomenimis, rajono savivaldybės meras ir Kultūros centro vadovė galėjo reikalauti ir paimti kyšius iš kelių bendrovių už išskirtines prekybos sąlygas 2017, 2018 ir 2019 metais prie Kupiškio marių vykusių festivalių „Stichijos“ metu. Festivalis kelerius metus iš eilės buvo rengiamas Kupiškio marių saloje „Uošvės liežuvis“.

57-erių D. Bardauskas Kupiškio rajono savivaldybei vadovauja trečią kadenciją, meru pirmąkart jis buvo išrinktas 2015 metais. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų iškeltas kandidatas šiemet laimėjo merų rinkimus.

VRK naikins nuteisto Kupiškio mero mandatą, rinkimai – rudenį

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) panaikins korupcijos byloje nuteisto Kupiškio mero D. Bardausko mandatą, nauji rinkimai tikriausiai bus rengiami rudenį, sako laikinasis komisijos vadovas Andrius Puksas.

„Po tokio teismo paskelbimo turėtų būti vienintelis sprendimas – dėl mandato panaikinimo. Nauji rinkimai būtų surengti per artimiausią pusmetį po mandato panaikinimo, realiausia, kad vyktų rudenį“, – ketvirtadienį BNS sakė laikinasis VRK pirmininkas.

Pasak VRK vadovo, sprendimą dėl Kupiškio rajono mero mandato panaikinimo komisija planuoja priimti posėdyje kitą savaitę antradienį, jei iki to laiko gaus pažymą apie mero teistumą.

„Svarstyti numatome tikriausiai gegužės 16 dieną, bet viskas priklauso nuo aplinkybių, ar viską turėsime tam posėdžiui“, – teigė A. Puksas.

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį Kupiškio merą D. Bardauską pripažino kaltu dėl reikalavimo duoti kyšį ir jo priėmimo, prekybos poveikiu, dokumentų klastojimo ir kurstymo suklastoti dokumentą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rici

Rici portretas
Kaip pedekonservas,taip ir VAGIS.SKAIDRIAUSIA PARTIJA LT.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių