A. Kubilius: Lietuva ir Lenkija turi padėti Vakarams pakeisti Rusiją

Europos Parlamento narys Andrius Kubilius sako, kad Lietuva ir Lenkija turi Vakarams sukurti ilgalaikę strategiją Rusijos transformavimui į demokratinę valstybę.

„Mums reikia galvoti ne tik apie tai, kaip apsiginti nuo Rusijos agresyvumo, (...) bet ir kaip išmintingai padėti jai įveikti jos pačios postimperinius kompleksus ir transformuotis“, – šeštadienį Seime sakė A. Kubilius.

„Tokia transformacija yra vienintelis kelias, kaip nebeturėti tokios Rusijos grėsmės, kaip kad iki šiol turime savo pašonėje“, – kalbėjo politikas.

Jis skaitė pranešimą Lietuvos ir Lenkijos tarpparlamentinės asamblėjos sesijoje apie bendrą šalių poziciją užsienio politikos klausimais.

Pasak europarlamentaro, Vakarai neturi aiškios santykių su Rusija strategijos, tik siekia kuo greičiau pamiršti Maskvos agresyvų elgesį ir sugrįžti prie dialogo.

A. Kubilius tokį elgesį pavadino „bejėgiškumo ir akligatvio“ strategija.

„Tai niekur nevedanti Vakarų laikysena, kuri ne padeda Rusijai transformuotis, o tam tik kenkia“, – tvirtino jis.

Anot politiko, nors Rusijos pasikeitimas įmanomas tik po prezidento Vladimiro Putino pasitraukimo, jau dabar Vakarai turi skleisti žinią Rusijos žmonėms, kaip galėtų atrodyti jų santykiai su Maskva, jeigu ši šalis transformuotųsi.

Europos Parlamento narys taip pat sakė, jog Lietuva ir Lenkija turi skatinti Ukrainos integraciją į Europos Sąjungą (ES) bei NATO, kad Kijevo sėkmės pavyzdys įkvėptų Rusijos žmonių lūkestį tai pamatyti ir savo šalyje.

Anksčiau šeštadienį Lietuvos ir Lenkijos politikai aptarė abiejų šalių istorinės atminties klausimus.

Sekmadienį parlamentarai vyks į Šiluvą, Tytuvėnus ir Palangą. Darbą planuojama baigti pirmadienį Palangoje.

Tai yra antra Lietuvos ir Lenkijos parlamentarų asamblėja po jos veiklos atnaujinimo šiemet vasarį.

Iki tol pastarąjį kartą asamblėjos susitikimas vyko 2009 metų gegužę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilka mase

pilka mase portretas
o kokios salys pades lietuvai is skurdo isbrist? kalgos ir pensijos nekyla,korupcija didziausia europoj,savizudziu lydere pasaulyje,turim "pigiu" duju terminala uz milijardus,skestam skolose ir vis dar skolinasi engejai,ginkluotei visada atsiranda simtai milijonu...

Hahaha

Hahaha portretas
Kubilistanas eilinį kartą apsitriede

Anonimas

Anonimas portretas
Į tą sekso klubą pasikviesk Kubilių. Tuo metu užmiršti visas negandas su rusais. Galėsit su duot čiunga čianga mėlynas dangus.
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių