Kritiškai įvertino G. Landsbergio sveikinimą N. Pelosi: reikėtų pirma pagalvoti

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė skeptiškai vertina užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio sprendimą viešai pasveikinti JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vizitą į Taivaną. Politikė ragina ministrą prieš priimant panašius sprendimus labai gerai pagalvoti ir įsivertinti, kokią jie įtaką turės Lietuvos žmonėms.

„Galima pasveikinti N. Pelosi vizitą į Taivaną, galima to nedaryti, nei viena ES valstybė tokių dalykų nedarė. Bet, aišku, čia dabar užsienio reikalų ministras ieško tų palaikytojų ir pasiteisinimo apskritai dėl jo užsienio politikos dėl Taivano, atstovybės pavadinimo iškilusių problemų ir t.t.“, – „Žinių radijui“ teigė V. Blinkevičiūtė.

Socialdemokratų lyderė mano, kad prieš priimdamas panašius sprendimus užsienio reikalų ministras turėtų gerai apgalvoti ir įsivertinti savo sprendimų pasekmes.

„Tai man susidaro įspūdis, kad tokia nebranda užsienio politikoje neatneša jokių gerų dalykų. Ir tų klaidų per tą laikotarpį yra ganėtinai daug. Tai gal reikėtų pirma iš tikrųjų apgalvoti, pasitarti, padiskutuoti ir tada priimti vienokius ar kitokius sprendimus. Nes jie iš tikrųjų svarbūs ir atsiliepia Lietuvos žmonių gyvenimo kokybei ir tokie neapgalvoti išsišokimai tikrai jokios naudos niekam absoliučiai neatneša“, – sakė LSDP lyderė.

Tai man susidaro įspūdis, kad tokia nebranda užsienio politikoje neatneša jokių gerų dalykų. Ir tų klaidų per tą laikotarpį yra ganėtinai daug.

ELTA primena, kad JAV Atstovų Rūmų pirmininkė N. Pelosi antradienį vakare nusileido Taivane, nepaisydama kelias dienas skambėjusių vis griežtesnių Kinijos perspėjimų, dėl kurių įtampa tarp dviejų pasaulio supervalstybių smarkiai išaugo.

Reaguodamas į N. Pelosi vizitą Taivane, Lietuvos užsienio reikalų ministras G. Landsbergis išreiškė optimistinę viltį, kad jos pavyzdžiu netrukus paseks kiti laisvės ir demokratijos gynėjai.

„Dabar spikerė N. Pelosi gerokai plačiau pravėrė duris į Taivaną. Esu tikras, kad netrukus pro jas įžengs ir kiti laisvės ir demokratijos gynėjai“, – savo tviterio paskyroje parašė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fgy

Fgy portretas
gabriukas su gentviliuku sau ruosia siltas vieteles uz pelkes nes matomai jaucia jog gret reikes...

Pamilau Onutę

Pamilau Onutę portretas
Nė juoktis , nė verkt po jos komentaro. Varkşytė net nenutuokia , kad rašyt nemoka , jau nekalbu apie minties išdėstymą- kažkoks žodžių kratinys ....

p a g a l i a u , kas pareikalaus ATSAKOMYBĖS iš CHUNTOS

p a g a l i a u , kas pareikalaus ATSAKOMYBĖS iš CHUNTOS portretas
ministro IŠŠIŠOKIMUS , kurie k e n k i a Lietuvai.--- Kur OPOZICIJA ?
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių