Konservatoriai tvirtins partijos pirmininką naujai kadencijai

  • Teksto dydis:

Valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) sekmadienį susirinko į suvažiavimą – tvirtins partijos pirmininką naujai kadencijai.

Metų pradžioje TS-LKD ketino surengti tiesioginius ir pirmus atvirus partijos pirmininko rinkimus, tačiau visiems iškeltiems kandidatams atsiėmus savo kandidatūrą, išskyrus dabartinį lyderį, užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį, rinkimų atsisakyta.

G. Landsbergis pripažintas de facto išrinktu partijos pirmininku dar vienai ketverių metų kadencijai.

Jis TS-LKD vadovauja nuo 2015 metų.

Per suvažiavimą konservatoriai taip pat svarstys rezoliucijas svarbiausiais klausimais.

„Šiandien mums tenka didžiulė atsakomybė dirbti XVIII-ojoje Vyriausybėje, kuri valstybės vairą perėmė itin sunkiu metu – kovojame su pasauline COVID-19 pandemija, sprendžiame jos sukeltas visuomenės sveikatos ir ekonomikos problemas, tvarkomės su Baltarusijos diktatoriaus sukurta migrantų krize Lietuvos pasienyje ir visomis išgalėmis užtikriname valstybės saugumą. Suvažiavimo nariai, reaguojant į susidariusią politinę padėtį, planuoja svarstyti tris rezoliucijas dėl strateginės partijos laikysenos reaguojant į kylančius iššūkius, aptars svarbiausius ateities darbus“, – sakė TS-LKD vykdomasis sekretorius Martynas Prievelis. 

Suvažiavimo dalyviai taip pat tvirtins partijos valdymo struktūras, rinks pirmininko pavaduotojus, bus įteikti „Lietuvos ąžuolų“ apdovanojimai.

TS-LKD Seime turi didžiausią – 50 narių – frakciją, į Vyriausybę yra delegavusi devynis ministrus ir premjerę.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cia

Cia portretas
Lasbergizmas

Klausimas

Klausimas portretas
Kada nusikalteliu partijos ir ju nariai Lietuvoje bus teisiami?

Kęstui

Kęstui portretas
kitais metais kai visiems atsivers akys pamačius kad dėl kainų pabrangimo pensininkai iš savo butų bus anstolių išvaryti į ubagynus ar tiesiai į gatvę prie konteinerio/ir ne tik jie/ o 4 penktadaliai lietuvių bus nustumti į visišką skurdą, TAI IŠ ŠALIES LĖKS Į BET KOKĮ UŽSIENĮ VISI KAS GALI. :D) Koki prūsai,kokie migrantai jeigu nežmoniškas socialinis genocidas jau periodiškai ateina atsiradus liberalams ir konservatoriams valdžioje ir jis vyksta dabar?Iki šiol tas bangas pavyko atlaikyti, bet pasakykit kas liks po šios? Kas gali išgyvent šioje skurdo ir vergų karalystėje? Koks žmogus turi būti Aplinkos ministras, kuris vieną po kitos įvedinėja ciniškas NEĮVYKDOMAS reformas? Kaip gyvens žmonės žiemą prie tokių šildymo, elektros, dujų kainų kai net anglimis ar durpėmis neleis kūrentis?Daugiabučiuose laukia ,,ragas" o neturtingiesiems kaimuose - antra tiek..
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių