Konservatoriai patvirtino partijos kandidatus į merus

Valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) šeštadienį Vilniuje tarybos posėdyje patvirtino 49 iš 60 partijos kandidatų į merus. Likę 11 turėtų būti patvirtinti iki gruodžio.

„Atsižvelgiant į galimas formuojamas koalicijas ar kitas strategines priežastis kandidatai į merus 2023 metų savivaldos rinkimuose Akmenės, Joniškio,  Rokiškio, Šalčininkų, Švenčionių, Trakų ir Vilniaus rajonuose bei Visagino, Druskininkų, Neringos, Rietavo miestuose turi būti patvirtinti iki gruodžio 1 dienos“, – rašoma šeštadienį konservatorių tarybos posėdyje patvirtintame nutarime.

Posėdyje dėl ligos nedalyvavęs TS-LKD partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis pranešime teigia, kad įvykusių krizių laikotarpis parodė, jog Lietuvos miestams ir rajonams turi vadovauti stiprūs, kompetentingi merai. 

„Artėjančiuose savivaldos rinkimuose Lietuvos žmonės turėtų rinkti ne įprastus juostelių karpytojus ar asmeninių reikalų susitvarkyti ateinančius veikėjus. Savivaldybėse ketveriems metams turėtume išrinkti savo savivaldybių premjerus ir premjeres, kurie gali prisiimti šią didelę politinę atsakomybę ir atėjus laikui suvaldytų kylančias krizes, tačiau ir kryptingai gerintų rajono ar miesto gyvenimo kokybę“, – pranešime sakė G. Landsbergis.

Artėjančiuose savivaldos rinkimuose Lietuvos žmonės turėtų rinkti ne įprastus juostelių karpytojus ar asmeninių reikalų susitvarkyti ateinančius veikėjus.

Pagal patvirtintą kandidatų sąrašą, konservatoriai į Vilniaus miesto merus kelia vicemero Valdo Benkunsko kandidatūrą, į Kauno miesto – Seimo Kultūros komiteto pirmininko Vytauto Juozapaičio, į Klaipėdos miesto – parlamentaro Audriaus Petrošiaus  Šiaulių miesto – socialinės apsaugos ir darbo viceministro Martyno Šiurkaus, Panevėžio miesto  – Seimo nario Bronislovo Matelio kandidatūrą.

Kandidatų sąraše taip pat yra parlamentaras Justinas Urbanavičius, jis keliamas į Kauno rajono merus, Jurgita Sejonienė žada kandidatuoti Kėdainių rajone, dėl Šilalės rajono mero posto pasiryžęs varžytis Jonas Gudauskas, šios savivaldybės mero pareigas prieš dvejus metus iškeitęs į Seimo nario mandatą.

Dėl dar vienos kadencijos mero poste ketina kovoti Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas, Anykščių – Sigutis Obelevičius, Kaišiadorių – Vytenis Tomkus, Kupiškio  – Dainius Bardauskas, Molėtų – Saulius Jauneika, Palangos – Šarūnas Vaitkus, Pasvalio – Gintautas Gegužinskas, Raseinių – Andrius Bautronis, Šakių – Edgaras Pilypaitis.

Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų kovo 5 dieną.

TS-LKD šiuo metu yra didžiausia valdančioji partija, Seime ji turi 50 atstovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Vos tik Juozapaitis įkėlė koją į seimą (pabuvo partijos veidu), tuoj pareikalavao saviškiams (meno žmonėms) rentų iki grabo lentos. Tai kaip jis sugebėtų susiglemžti miesto milijonus, galima tik numanyti...

Anonimas

Anonimas portretas
CHA CHA--gerai gyvenam....Net 60 žmogai----- koncervatoriai siunčia į merus ardyt ir griaut...,,vadovo'' anūkėlis akcentuoja jog zdoravi merai turi būti .ČIA tur būt apie jegą

to o ne,

to o ne, portretas
Pagal apklausas petrošius pirmauja,yra Vakarų eksprese. Kaip norės ,taip pasirinks žmonės,nei manęs,nei tavęs neklausys.Balsuok už ką nori.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių