Keturi Seimo nariai kreipėsi į Etikos komisiją, kad būtų pakartotas balsavimas dėl kanapių

Keturi opozicijos atstovai kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, siekdami pakartotinio balsavimo dėl kanapių dekriminalizavimo.

Seimo nariai Agnė Širinskienė, Arvydas Nekrošius, Asta Kubilienė ir Aidas Gedvilas laikosi pozicijos, kad gruodžio viduryje įvykęs balsavimas dėl Administracinių nusižengimų kodekso pataisų vyko pažeidžiant Seimo statuto nuostatas.

Parlamentarai tuomet pritarė, kad į Administracinių nusižengimų kodeksą būtų įrašytos baudos už nedidelį kiekį kanapių ir jų produktų turėjimą savo reikmėms – tokiu būdu už šių narkotinių medžiagų turėjimą be tikslo platinti būtų nustatyta administracinė atsakomybė. Už pataisą po svarstymo balsavo 63 parlamentarai, prieš buvo 60, du susilaikė.

Tačiau parlamentas žengė tik pusę žingsnio dekriminalizuodamas kanapių turėjimą, nes kitam projektui, kuriuo atitinkama veika būtų išbraukta iš Baudžiamojo kodekso, balsų neužteko. Dėl abiejų projektų balsuota po svarstymo, tai yra ne galutinėje stadijoje.

Jei valdantieji būtų laikęsi statuto, balsavimas būtų neįvykęs ir būtų užsakytas ekspertinis vertinimas.

Balsuojant dėl Baudžiamojo kodekso pataisos, kad už kanapių ir jų produktų turėjimą savo reikmėms nebebūtų taikoma baudžiamoji atsakomybė, balsavo 63 Seimo nariai, prieš buvo 61 ir trys susilaikė. Rezultatą nusvėrė daugiau balsavime dalyvavusių opozicijos narių.

Keturi opozicijos parlamentarai ginčija balsavimą dėl Administracinių nusižengimų kodekso pataisų argumentuodami, kad procesas turėjo būti stabdomas, nes Seimo narių grupė kreipėsi dėl įstatymo projekto ekspertinio vertinimo.

„Jei valdantieji būtų laikęsi statuto, balsavimas būtų neįvykęs ir būtų užsakytas ekspertinis vertinimas. Ekspertų išvados galėjo pakeisti ir Seimo narių nuomonę balsuojant, antraip statutas nenumatytų privalomo įstatymo svarstymo sustabdymo, kol laukiama ekspertų išvados. Dėl to reikalaujame perbalsavimo po to, kai ekspertai pateiks savo išvadas“, – pranešime spaudai cituojama Seimo narė A. Širinskienė.

Šiuo metu už disponavimą nedideliu kiekiu bet kokių narkotinių medžiagų gresia baudžiamoji atsakomybė. Dekriminalizuoti nedidelį kiekį narkotinių medžiagų be tikslo jas platinti siekia valdančioji Laisvės partija bei kiti liberalūs politikai.

Siekis dekriminalizuoti kai kurių narkotinių medžiagų įsigijimą ir turėjimą nėra pirmas šios kadencijos Seime – parlamentarai praėjusį lapkritį atmetė tai numačiusias pataisas, panašios iniciatyvos buvo atmestos ir praėjusios kadencijos Seime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na na

na na portretas
Narkodilerių advokatai nenurimsta ... Reikės gražinti avansą ?

<<<<<NEVISADA GALIMA PATEISINTI

&lt;&lt;&lt;&lt;&lt;NEVISADA GALIMA PATEISINTI portretas
Nesupratau turinio...Jeigu Širinskienė,Nekrošius,Kubilienė ir Gedvilas priešinasi narkotikų dekriminalizavimui....AČIŪ jiems...Seime nors keleta yra vertų PAGARBOS.....Reikia turėti du sąsiuvinius.Vienas skirtas PAGARBOS vertiems ,o kitas LIETUVOS NAIKINTOJAMS...kad visų darbeliai būtų surašyti ir neužsimiršti .Tvirtas ir geras ŽMOGUS niekšybėm pasipriešins net savo partijai.Rašau iš patirties...Niekada š... nebuvau

Anonimas

Anonimas portretas
Kai jie palaikys jei pusė seimo kanapinei jie negali be žolytės dirbti
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių