Kariuomenės vadas apie Rusijos veiksmus: karinė agresija gali įvykti ir šiandien, ir po savaitės

  • Teksto dydis:

Pasak Lietuvos kariuomenės vado, generolo leitenanto Valdemaro Rupšio, karo tarp Rusijos ir Ukrainos grėsmė – reali. Todėl mūsų šalies kariuomenė, pasitelkdama sąjungininkus, rengiasi įvairiems scenarijams. Vienas jų – karių patruliavimas gatvėse, tačiau kol kas to nereikia, pranešama Rimvydo Valatkos laidoje „Info TV“.

Kalbėdamas apie Rusijos veiksmus, V. Rupšys teigė, kad gaunama informacija tik patvirtina, kad tai nėra derybos, kuriomis Rusija tikisi iš Vakarų gauti tam tikrų nuolaidų.

„Tikrai ruošiasi karinei agresijai ir tikrai ji gali įvykti ir šiandien, ir po savaitės, net priklausomai nuo oro sąlygų“, – spėjo pašnekovas.

Jei pastarosios prognozės taptų realybe, pabrėžė jis, reaguotų ne tik Lietuvos kariuomenė, bet ir NATO pajėgos – ore, vandenyje ar sausumoje. Kitaip tariant, jos burtųsi ten, kur veiktų Rusijos bei Baltarusijos karinės grupuotės.

„Aš neatmetu galimybės, kad kariuomenė gali pasirodyti ir Vilniuje, jeigu bus ženklai, kad Vilniuje kažkas gali vykti. Ir nebūtinai kažkokia tiesioginė Rusijos agresija – gali būti įvairių scenarijų. (...) Tam mes taip pat ruošiamės“, – tvirtino V. Rupšys.

Visa LNK laida – vaizdo įraše

Laidoje Lietuvos kariuomenės vadas taip pat užsiminė, kad Lietuva Ukrainai teikia paramą ne tik ne tik būtinomis priemonėmis bei materialiai, bet instruktoriais. Pasak V. Rupšio, ginkluotųjų pajėgų ir kariuomenės pajėgumai Lietuvoje kyla.

„Aišku, visą laiką iškyla visokių problemų – ypač įsigijimo srityje, bet faktas, kad tos ambicijos yra pagal mums skiriamą biudžetą, pagal kariuomenės dydį, labai didelės“, – pabrėžė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vadas kalba tai, ką Šeimininkas liepia. Tipiška tarno kalba. Šeimininkas puls rusus, o rėks kad rusai puola.

>

> portretas
> TAIGI. Priimk :))) Bet ir lupena, nešviečia UKR nei nato, nei es, nes visiškai neatitinka kriterijų, baigia išgrobstyti, dabar liks tik sklypas usa pasimėgavimui.

Taigi,

Taigi, portretas
Priimtu Ukraina i NATO ir uzbaigtu ruskiai viduriuoti
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių