Kandidatai neatskleidžia pavardžių, su kuo dirbtų, jei laimėtų rinkimus

Kandidatai į prezidentus neatskleidžia, kas, jiems laimėjus šalies vadovo rinkimus, taptų pagrindiniais jų komandos Prezidentūroje nariais.

Konservatorių keliama buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė sako, kad kol kas neturinti sutikimo įvardinti asmenų pavardžių, kuriuos jis pati norėtų matyti savo kaip prezidentės komandoje. Tačiau, kartu pabrėžia ji, kad siektų suburti kuo įvairesnę pagal amžių, lytį ir srities išmanymą patarėjų komandą.

„Aš nesu žmogus, kuris viską žino. Mane, tiesą sakant, gąsdina žmonės, kurie viską žino, todėl, man atrodo, kad normaliam žmogui yra normalu telktis tos kompetencijos žmones, kurie gali papildyti tavo įsitikinimus, žinojimą ir pasiūlyti kitų požiūrio kampų (...) Nesu diktatoriško tipo vadovas, mėgstu skandinavišką vadovavimo stilių - tai yra, kai visi aplink stalą yra lygūs, kažkas, žinoma, turi priimti sprendimą, bet kol diskutuojame - visi diskusijos dalyviai yra lygiaverčiai“, - LRT radijo organizuotuose debatuose pirmadienį kalbėjo politikė.

Kitas kandidatas į prezidentus Seimo narys Naglis Puteikis buvo šiek tiek konkretesnis ir įvardino visuomenei žinomus akademikus, kurių, kaip sakė politikas, asmenybės tipas ir būtų pagrindinis komandos atrankos kriterijus.

Kadangi, teigė N. Puteikis, jo kova su paveldo griovimu nebėra tokia aktuali kaip anksčiau, svarbiausias dėmesys tapus prezidentu būtų skiriamas socialinės ir turtinės lygybės užtikrinimui. Todėl, pabrėžė jis, savo komandoje norėtų matyti apie socialinę atskirtį kalbančių akademikų - ekonomistų Boguslavo Gruževskio ir Romo Lazutkos tipo žmones.

„Tokio stiliaus žmones aš norėčiau savo komandoje matyti“, - sakė N. Puteikis.

Galiausiai europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis brėždamas gaires komandos, kurią norėtų matyti Prezidentūroje, buvo abstrakčiausias.

„Pagrindiniai kriterijai turi būti du: visų pirma - kompetencija ir sąžiningumas. Sąžiningumą aš net kelčiau į pirmąją vietą“, - kalbėjo politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
TAM Da --zmogau ,kas esi? kokia kalba cia slebizavoji ?

...

... portretas
Iš kur jiems žinot kas bus jų kamerų prižiūrėtojais?

Da

Da  portretas
tikriau kalbant kad suprastu visi norintis gyventi geriau už mus taip tegul pasako kur buvo tie gyvenimo 30 metu praleisti blogio ir kur žadėjo kad turime gyventi geriau juk to nėra , taip man nereikia bajerio mes padarysime, nieko nebus ponai, sau taip taip ,bet ne mums, bastą , mano balsas liks kitiems rinkimams, kada bus ne tiek norinčiu kurapatkinu, oi noriu, o aš nenoriu atsibodo pažadas,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių