Kanados ministras: su S. Cichanouskaja aptarėme, kaip paremti kovojančius baltarusius

Kanados užsienio reikalų ministras Francois Philippe'as Champagne'as, penktadienį viešėjęs Lietuvoje, teigė, kad susitikime su opozicijos lydere susitarė dėl konkrečių žingsnių ir planų, kaip būtų galima padėti už demokratinius pokyčius Baltarusijoje kovojantiems žmonėms.

„Šiandien su Sviatlana aptarėme, kokie yra sekantys žingsniai, kokie planai, kaip mes juos galėtume paremti gerbiant žmonių valią dėl to, kad rinkimai neperteikė žmonių valios renkant lyderį“, – Užsienio reikalų ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje teigė F.-Ph. Champagne'as.

„Todėl ateityje matysite vis daugiau ir daugiau Kanados Baltijos šalyse, nes mes dalinamės tais pačiais demokratijos, laisvės principais ir vertybėmis“, – pridūrė Kanados užsienio reikalų ministras

F.-Ph. Champagne'as taip pat dėkojo Baltijos šalims ir užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui už greitą reakciją į įvykius Baltarusijoje bei pademonstruotą lyderystę.

ELTA primena, kad užsienio reikalų ministras L. Linkevičius penktadienį Vilniuje susitiko su Kanados užsienių reikalų ministru F.-Ph. Champagne'as. Susitikimo metu ministrai aptarė dvišalius santykius, padėtį Baltarusijoje ir Ukrainoje, santykius su Rusija bei saugumo situaciją regione.

Kanados užsienio reikalų ministrui viešint Lietuvoje buvo organizuojamas bendras Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Kanados užsienio reikalų ministrų susitikimas, kurio metu aptarta situacija Baltarusijoje bei kiti aktualūs tarptautinės darbotvarkės klausimai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir kaip

Ir kaip portretas
tas užsienis nesuvokia kad šita moterėlė yra tuščia vieta Baltarusijos atžvilgiu ir neturi jokios kompetencijos? Už ją net kažin ar kas užsistotų jei ji gryžtų į savo šalį..

Batka susitvarkys....

Batka susitvarkys.... portretas
Kanados ministras ar nepasprings žmonių krauju kartu su ta boba........

Sūduvis

Sūduvis portretas
Šitai bobai kaip ir daugeliui Lietuvos ir užsienio politikierių, pagrindinis tikslas kuo daugiau sukelti chaoso Baltarusijoje, jiems baltarusių gerovė visiškai nerūpi.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių