A. Juozaičio partijos steigėjų pinigai keliauja į asociacijos sąskaitą

  • Teksto dydis:

Filosofo Arvydo Juozaičio kuriamos partijos „Lietuva yra čia“ steigėjų prašoma stojamąjį nario mokestį pervesti į tokio pat pavadinimo asociacijos kasą, rašo portalas 15min.lt.

Asociacijos „Lietuva yra čia“ puslapyje skelbiamos anketos norintiems tapti asociacijos nariais arba planuojamos įkurti partijos steigėjais. Pastarojoje anketoje rašoma, kad steigėjas įsipareigoja sumokėti stojamąjį 10 eurų mokestį į asociacijos „Lietuva yra čia“ sąskaitą.

Partijos nario ir stojamieji mokesčiai gali būti renkami tik jau įkurtai politinei jėgai. Tuo metu asociacijai „Lietuva yra čia“ suneštos lėšos tampa jos pinigais.

„Šiuo metu įregistruotas juridinis asmuo yra judėjimas „Lietuva yra čia“, yra atidaryta sąskaita ir iš esmės mes priimame paramą pačiam judėjimui. O partija galės naudoti pinigus tik tada – jau taip įstatyminiai aktai yra sudėlioti – kada bus įregistruota kaip juridinis asmuo, atsidarys savo sąskaitą“, – portalui teigė ketinamos įsteigti partijos atstovas spaudai Saulius Lapėnas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyriaus vedėja Lina Petronienė sakė, kad yra sunku pasakyti, ar asociacijos pinigai gali būti naudojami partijos steigimo išlaidoms padengti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Pinigų plovimas stambiu mastu... kieno naudai?..

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Jus baikt vaikus vesti iš kelio

Nuomone.

Nuomone. portretas
Juozaiti,tavo ir tavo senuku norinciu prie lovio traukinys jau nuvaziavo.Cia ne Kaliningradas.Ir ne seimu ardytojam vaidinti Lietuvos patrijotus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių