Jaunieji konservatoriai pasmerkė okupuotoje Lietuvoje vykusius rinkimus

Prisimenant nedemokratinių okupuotos Lietuvos rinkimų 80-metį, po kurių Lietuva buvo priimta į SSRS, nacionalizuota žemė ir pakeista valstybės santvarka, Jaunųjų konservatorių lyga (JKL) trečiadienio vidurdienį surengė akciją prie Petro Cvirkos paminklo sostinėje.

Šiandien rengiamos akcijos metu, jaunimas atkreipė dėmesį į šios datos svarbą mūsų valstybingumo praradimui, pasmerkė sovietų kolaborantų – Petro Cvirkos, Antano Sniečkaus, Justo Paleckio ir kitų veiklą. Šių rinkimų klastojimas ir pasitelkta prievarta juos rengiant padarė didžiulę žalą Lietuvai, tad šios datos būtina neužmiršti“, – pažymėjo JKL Vilniaus skyriaus pirmininkas Šarūnas Grigonis.

1940 m. liepos 15 d. SSRS okupuotoje Lietuvoje vyko nedemokratiški ir neteisėti rinkimai į Liaudies Seimą. Po šių rinkimų į marionetinį parlamentą buvo išrinkti 79 žmonės, kurie netrukus balsavo, kad Lietuva būtų priimta į SSRS ir priėmė Deklaracijas, kuriomis buvo nacionalizuota Lietuvos žemė, pakeista valstybės santvarka ir paskelbtas jos įsijungimas į SSRS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ignas

Ignas portretas
Kokie protingi vaikuciai viska zino lygtai patys tuose rinkimuose dalyvavo o Antanui ir Petrui taip dabar geda taip geda

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Jau užzobinti

Anonimas

Anonimas portretas
Nedaug kvailelių susirinko..tik penki....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių