Izraelio ambasada smerkia R. Žemaitaičio komentarus apie nugriautą palestiniečių mokyklą

  • Teksto dydis:

Izraelio ambasadorė Hadas Wittenberg Silverstein (Hadas Vitenberg Silverstein) sako, kad parlamentaras Remigijus Žemaitaitis, komentuodamas okupuotame Vakarų Krante nugriautą palestiniečių mokyklą, siekia „legitimuoti antisemitines nuostatas“.

„Gerbdami žodžio laisvę, pabrėžiame, kad Izraelio veiksmų ir politikos kritika yra viena, o akivaizdžiai antisemitiniai komentarai – visai kas kita“, – pirmadienį žiniasklaidai išplatintame pranešime sakė diplomatė.

„Naudodamasis šia proga, Seimo narys R. Žemaitaitis siekė legitimuoti antisemitines nuostatas bei susidorojimą su žydais. Griežtai smerkiame tokį Seimo nario komentarą ir visas antisemitizmo bei neapykantos formas“, – teigė ji.

Taip ambasadorė sureagavo į parlamentaro komentarus dėl sekmadienį Izraelio pajėgų nugriautos palestiniečių pradinės mokyklos.

„Pasirodo be Putino dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – IZRAELIS. Vienas su tankais mokyklas griauna, kitas su traktoriais“, – savo paskyroje „Facebook“ rašė politikas.

„Po tokių įvykių, nelieka nuostabos, kodėl gimsta tokie pasakymai: Lipo žydas kopėčiom ir nukrito netyčiom. Imkit, vaikai, pagaliuką ir užmuškit tą žyduką...“ – teigė jis.

Jis tvirtino, kad tokie veiksmai tik dar labiau „kelia pyktį ir kartu neapykantą žydams ir jų tautai“.

Ambasada savo ruožtu pabrėžė, kad Holokausto metu naciai ir vietiniai kolaborantai, realizuodami tokias antisemitines nuostatas, sunaikino 95 proc. Lietuvos žydų.

„Prisimindami šį brutalų ir tragišką istorijos puslapį ir suprasdami, kad valdžios atstovų pasisakymai neišvengiamai daro įtaką visuomenės nuostatoms, raginame Seimo narį atsiprašyti už žodžius, skaudinančius Holokausto katastrofą išgyvenusius žydų bendruomenės narius bei žeminančius šio brutalaus laikotarpio aukų atminimą“, – teigė H. W. Silverstein.

Ugdymo įstaigos statybas finansavusi Europos Sąjunga sukritikavo tokį sprendimą, tuo metu Izraelis tikina, kad mokykla buvo pastatyta neteisėtai ir kėlė pavojų saugumui.

Izraelis Vakarų Krantą okupuoja nuo 1967 metų Šešių dienų karo. Šioje teritorijoje gyvena apie 2,9 mln. palestiniečių. Valstybės patvirtintose gyvenvietėse, kurios pagal tarptautinę teisę laikomos neteisėtomis, taip pat gyvena apie 475 tūkst. žydų naujakurių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mantas

Mantas portretas
Zemaitaitis mldc, o zydai tik parodo, kad jie valdo pasauli, nes ju kritikuoti isvis negalima... :)

Anonimas

Anonimas portretas
Knyga ----Palestina. Laisvė yra labai graži autorė ------Giedrė Steikūnaitė ./ po knygos parašymo negalėjo atvykti į Izraelį.Kaip dabar nežinau

klasika

klasika portretas
ko negalima kritikuoti- tas mus valdo
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių