Įvertino valdžios nesutarimus dėl Taivano atstovybės: Prezidentūra ir Vyriausybė privalo susitarti

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, kad Lietuvos Užsienio reikalų ministerija padarė klaidą, leidusi Taivaniečių atstovybei pasivadinti Taivano, o ne Taipėjaus vardu. Politologas Ainius Lašas sakė, kad prezidentas ir Vyriausybė, užuot drauge vykdę užsienio politiką, dabar tarpusavyje konkuruoja, praneša Info diena.

Pasak A. Lašo, valdžia turėtų skleisti ne skirtingas žinutes, o susėsti ir susitarti.

„Reikia ieškoti konsensuso. Tie galios centrai turėtų susitikti, aptarti, surasti bendrą sprendimą ir žengti tą žingsnį. Ar tai bus žingsnis atgal, ar į šoną, ar į priekį, tai yra bendro konsensuso dalis. Būtent taip turėtų būti formuojama mūsų užsienio politika“, – sakė A. Lašas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Priminsiu, kad kai mes stojome į Europos Sąjungą ar NATO, tai buvo bendra pozicija, mes tiesiog supratome, kad tai yra svarbus tikslas ir po to iš esmės jokios diskusijos nevyko. Šiuo atveju turėtų būti tas pats – turėjo būti tas pats. Neįvyko. Dabar vėl reikėtų surasti konsensusą. Jis turbūt nebus idealus nei vienai, nei kitai pusei, bet būtent tuo pagrindu mes turime tam tikrą pirmą žingsnį arba tolesnius žingsnius galime daryti, ir jie bus pakankamai patikimi“, – teigė A. Lašas.

„Tai, kad dabar valstybė komunikuoja vienaip, o paskui komunikuoja jau vėl kitaip, sudaro sunkumus mums. Pagaliau, jei mes norime net ir spręsti šią krizę, ši dvikalbystė taip pat nepadeda spręsti šios situacijos. Reikia susėsti, nuimti tas ambicijas, pakalbėti, pabandyti suderinti tas pozicijas ir atrasti kompromisą, nes politika yra kompromisų menas“, – šnekėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Judas

Judas portretas
..rimtas kandidatas pasibaigus kadencijai būti nuteistas už kenkėjišką veiklą prieš valstybę ir jos piliečius..

Romas

Romas portretas
kažin ar 10-tis berniukas sugebės išvežti tiek šiukšlių iš prezidentūros, jau nekalbant iš Lietuvos ...

ka susitarti

ka susitarti portretas
kaip kenkt lietuvai?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių