Įstatymo pataisa leistų gauti vaiko išmoką besimokantiems tėvams

Įstatyme siūloma numatyti, kad išmoka besimokančio ar studijuojančio asmens vaiko priežiūrai būtų skiriama ir bendrojo ugdymo mokykloje besimokančiam vienam iš tėvų.

Tai numatančią Išmokų vaikams įstatymo pataisą įregistravo Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nariai Rimantė Šalaševičiūtė, Linas Kukuraitis, Tomas Tomilinas, Rima Baškienė, Laima Nagienė ir Laima Mogenienė.

„Šiuo projektu siekiama užtikrinti, kad ir pagal bendrojo ugdymo programą besimokantis vienas iš tėvų, dėl šios priežasties neįgijęs reikalingo darbo stažo, neturintis teisės gauti vaiko priežiūros išmokos, atitinkantis kitas įstatyme numatytas sąlygas, turėtų teisę gauti 6 bazinių socialinių išmokų dydžio išmoką, kuri mokama nuo jų vaiko gimimo dienos iki vaikui sukaks 2 metai“, – sakoma dokumento aiškinamajame rašte.

Įstatymo pataisos rengėjų skaičiavimais, jos įgyvendinimui reikės iki 1 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

?  portretas
Ir vėl tik " valstiečiai " bando ir toliau padėti žmonėms ? Ačiū , kas daugiau ne Jūs . Liberalkinservatoriai su laisvais rūpinasi tik narkotikų dekriminilizavimu , pabrangino mokslą , stumia Stambulo konvenciją ...Daugiau jokių idėjų ? :))) Oi dar nutarė , kad pensininkai bei neįgalūs nėra verti papildomų pinigėlių kuriuos " valstiečiai " pasiūlė skirti , bet dėl pasibaigusios kadencijos sprendimą turėjo priimti konservatoriai , liberalai , laisvi - valdanti dauguma pasakė - NE .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių