Interpeliacija žlugo – A. Dulkys toliau eis pareigas

Seimo opozicijos inicijuota interpeliacija sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui žlugo, jis toliau eis pareigas.

Antradienį 71 Seimo narys pritarė jo atsakymams į interpeliacijos klausimus, 36 buvo prieš, susilaikė septyni parlamentarai.

Tuo interpeliacijos procesas parlamente baigtas.

Po balsavimo A. Dulkys juokavo, kad išeina paskiepytas ketvirtąja vakcinos doze, nes per vieną Seimo sesiją ministrui galima surengti vieną interpeliaciją.

„Net ir iš opozicijos atstovai išlydėjo mane sakydami, kad paskiepijom ketvirtu skiepu, nes galios pusę metų (imunitetas). O jei rimtai, visą procedūrą vertinu taip, kad tokia demokratijos kaina ir sąžiningas procesas, ir mano kaip politiko pareiga jame dalyvauti“, – žurnalistams sakė A. Dulkys.

Jis taip pat teigė, kad interpeliacijos procesas įkvėpė jį kovoti su patyčiomis ir mobingu sveikatos sistemoje, nes būtent taip dėl kai kurių parlamentarų pasisakymų jis jautėsi Seimo salėje.

„Procese labai jaučiau, kad yra mažai kalbama apie konkrečius rezultatus ir kai kurių aktyvių interpeliacijos iniciatorių žodynas buvo nukreiptas į mane kaip asmenį. Jaučiuosi, kad patyriau, kaip daug kas iš medikų bendruomenės, patyčias, mobingą. Tą šiandien labai jutau, nes šiandien buvo daug kalbų apie mano asmenį, o ne konkrečius rezultatus. Manau, tai yra tipinis patyčių simbolis, ir manau, kad tokius dalykus reikia rauti su šaknimis iš sveikatos sistemos“, – kalbėjo A. Dulkys.

Jaučiuosi, kad patyriau, kaip daug kas iš medikų bendruomenės, patyčias, mobingą.

A. Dulkys tapo pirmuoju aštuonioliktosios Vyriausybės nariu, patyrusiu interpeliacijos procedūrą – kai pateikiami klausimai, o paskui vertinami atsakymai ir sprendžiama, ar ministras gali toliau eiti pareigas.

Opozicijos atstovai ministro klausė apie pandemijos suvaldymo planą, kodėl pasirinkta „iš esmės prievartinė vakcinacijos nuo koronaviruso strategija“, o gegužę pastebėjus lėtėjantį vyresnio amžiaus asmenų skiepijimosi tempą nesiimta papildomų skatinimo priemonių – vienkartinių išmokų, vykimo skiepyti į namus ir t. t.

Taip pat kelti klausimai dėl nepaskiriamų sveikatos priežiūros įstaigų vadovų, nukelto  infekcinių ligų klasterio kūrimo, per mažo medikų algų didinimo kitąmet.

A. Dulkys savo ruožtu tvirtino, kad Lietuvos pasirinkta pandemijos valdymo strategija veikia gerai ir yra rezultatyvi.

„Palyginti su kitomis valstybėmis, Lietuva gyvena bene artimiausią įprastam gyvenimui. (...) Gyvenimo Lietuvoje daugiau nei pandemijos“, – sakė jis.

Sveikatos apsaugos ministras tvirtino, kad sukurta „prieinama ir patogi vakcinacijos sistema“, pasiektas regione aukščiausias pasiskiepijimo nuo COVID-19 lygis.

Anot jo, dėl atlyginimų kėlimo sutarta su profesinėmis sąjungomis ir pasirašyta šakos kolektyvinė sutartis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cirkas

Cirkas portretas
Klounada tesiasi.

Įdomu

Įdomu portretas
Toliau dulkins lietuvą tas kontrolierius.

..

..  portretas
Tai vadinasi teroras, mobingas, segregacija tesis ir toliau. Kaip ponas Dulke sake: jokia cia prievarta, tai pareiga. Pareiga save atiduoti eksperimentams-bandymams?
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių