Iniciatyva skatina aktyviau balsuoti Europos Parlamento rinkimuose

  • Teksto dydis:

Asociacija ,,Apsodink“ inicijuoja jaunimo projektą „Apsodink Europą“, kurio tikslas – kviesti žmones aktyviau balsuoti, 5 žmonėms nubalsavus Europos Parlamento rinkimuose bus pasodintas medis ir taip prisidedama prie Lietuvos miškų plotų didinimo.

Pradėti projektą paskatino šių metų vasario mėnesį vykęs Europos komisijos Lietuvoje organizuotas renginys „Votecraft“ hakatonas. Jame jauni žmonės sprendė problemą – kodėl tiek mažai žmonių ateina balsuoti rinkimuose į Europos Parlamentą ir ką daryti, kad situacija pasikeistų.

„Mūsų komanda, pristačiusi idėją „Apsodink Europą“, laimėjo antrąją vietą. Nusprendėme nenuleisti rankų ir šią idėją paversti realybe. Miškas lietuvių prigimtinėje kultūroje turi ypatingą reikšmę, nuo seniausių laikų jis buvo žmonių prieglobstis, maitintojas, o laisvės kovotojams – namai, kuriuose buvo išlaikyta nepriklausomos Lietuvos idėja. Projektas paskatins aktyviau domėtis ir dalyvauti Europos politikoje,o pačioje Lietuvoje – nelikti abejingais vis labiau aktualizuojamai miškų kirtimo problemai“, – pasakojo projekto vadovas Tautvydas Klivickas.

Šią idėją pasiūliusi komanda nusprendė, kad žmonės aktyviau balsuos, jei jaus įsipareigojimą savo artimiesiems ir draugams. Tad „Apsodink Europą“ sprendimas labai paprastas: žmogus užsiregistruoja tinklapyje www.apsodink.eu ir pakviečia keturis draugus ar šeimos narius balsuoti kartu. Kai visa komanda pabalsuoja, šiam įvykiui paminėti pasodinamas medis. Kiekviena balsavusi komanda gaus sertifikatą su koordinatėmis, nurodančiomis, kur pasodintas jų medis.

Projektą palaiko žinomi Lietuvos žmonės tokie kaip: Europos Komisijos Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius, Lietuvos rašytojas, vertėjas, humoristas, televizijos laidų vedėjas Paulius Ambrazevičius, komikas Mantas Bartuševičius, „Baltosios pirštinės“ vadovė Marija Šaraitė, „Golden Paryzth“ vokalistas Giedrius Širka, partizanas, vienas iš Lietuvos laisvės premijos laureatų – Juozas Jakavonjs – Tigras, Lietuvoje gyvenanti etiopė, verslininkė bei visuomeninkė – Eskedar Maštavičienė, ISM Ekonomikos ir politikos programos direktorius bei VRK narys Vincentas Vobolevičius ir kt. Tikimasi, kad daugybė lietuvių prisijungs prie akcijos ir padarys Lietuvą žalesnę, o visuomenę – pilietiškesnę.

„Kviečiu prisijungti prie šios labai gražios iniciatyvos. Tikėkite Lietuva ir Europa, patikėkite bei prisidėkite, kad bendromis pastangomis išsaugotume mūsų klimatą ir mūsų planetą‘‘, – sakė A. Pranckevičius, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Na o krabas pažadėjo už kiekvieną balsą po medį nukirst.

Italas taisyta

Italas taisyta portretas
Ir eina, idiotai,toliau tų pačių rinkti. Mylimas kraštas - Lietuva, tik liaudis labai nekokia.

Italas

Italas portretas
Ir eina, idiotai, toliau tų paąių rinkti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių