I. Šimonytė teigia, kad domintis politikų turtu svarbiausias klausimas yra lėšų kilmė

Seimo opozicijai keliant klausimus dėl valdančiųjų konservatorių lyderio, užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio šeimos įsigytos vilos Graikijoje, premjerė teigia, kad visuomenę turėtų dominti tik tokio turto įsigijimo teisėtumas.

„Manau, kad politikams visą laiką galima užduoti klausimus dėl jų turto, bet, mano vertinimu, klausimai, kurie yra aktualūs šiuo atveju, – ar politikas įsigijo turtą iš tų lėšų, kurias turėjo, ar tos lėšos buvo deklaruotos ir ar dėl tų lėšų kilmės yra klausimų, ar nėra“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Ingrida Šimonytė.

„Mano supratimu, toks yra požiūris į politikų turtą“, – pridūrė ji.

Vyriausybės vadovė taip pat pažymėjo, kad politikai privalo deklaruoti visą savo turtą.

Seimo opozicinės frakcijos parengė klausimus Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkui G. Landsbergiui dėl Graikijos saloje įsigytos vilos.

Pagal Seimo statutą, atsakymai į šiuos klausimus turi būti įtraukti į plenarinio posėdžio darbotvarkę, jie pateikiami Seimo salėje.

Praėjusią savaitę laikraštis „Lietuvos rytas“ pranešė, kad užsienio reikalų ministro sutuoktinė Austėja Landsbergienė 2022 metų vasarį įsigijo 313 kvadratinių metrų namą su dviem lauko terasomis bei 23 kvadratinių metrų ploto namą Eginos saloje Graikijoje.

Ji 2022 metų vasarį sumokėjo 255 tūkst. eurų avansą ir turtą savo vardu registravo per tarptautinę nekilnojamojo turto agentūrą „Engel & Volkers“.

2022 ir 2023 metų turto deklaracijose A. Landsbergienė nurodė užsienyje turinti nekilnojamojo turto už 795 tūkst. eurų.

Seimo opozicijai klausimų kelia vilos pirkimas būtent 2022 metų pradžioje, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą ir būta nuogąstavimų dėl grėsmės Lietuvai.

Opozicija įtaria, kad „slapta karo išvakarėse planuodamas įgyti ir įgydamas prabangų turtą“ jis ruošėsi bėgti iš Lietuvos.

G. Landsbergis šiuo metu atostogauja, jis antradienį nedalyvauja neeilinėje Seimo sesijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vertibes

vertibes portretas
Pirkimo laikas, ir tai, kad turtas užsienyje, PIŠ nei kiek nekeista

Senelis

Senelis portretas
A jau karbis ims kalaša eis i fronta? Voveres juokint?

Stebim

Stebim portretas
Vatiniai su priedangom
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių