I. Šimonytė kartoja: svarbiausia šiandien ne reformos, o kiek gyvybių galėsime išsaugoti

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Lietuvai šiuo metu nereikia revoliucijų, o svarbiausia – kiek gyvybių bus galima išsaugoti šalyje plečiantis koronaviruso epidemijai.

Penktadienį Seime kalbėdama dėl naujosios Vyriausybės programos I. Šimonytė taip pat pabrėžė tęstinumą.

„Dar kartą noriu patikinti, kad geri darbai bus tęsiami, bus tęsiami taip pat ir tie darbai, dėl kurių mes turėjome skirtingas nuomones juos priimant, bet, kaip aš esu ne kartą minėjusi, revoliucijų Lietuvai tikrai nereikia. Svarbiausia šiandien ne reformos, svarbiausia, kiek žmonių gyvybių mes galėsime išsaugoti“, – kalbėjo paskirtoji premjerė.

Atsakydama į opozicijos kritiką dėl programoje pasigestų vertybių I. Šimonytė pabrėžė, kad skirtingų krypčių politikai didesnį svorį teikia skirtingoms vertybės, o be to nebūtų ir pačios politikos.

„Kažkas pasigedo programoje vertybių. Galbūt jūs pasigedote savo vertybių ir tai nėra labai nuostabu, nes taip jau yra, kad skirtingi žmonės politikoje skirtingoms vertybėms teikia skirtingą svorį. Būtent todėl politika apskritai gali egzistuoti, nes priešingu atveju nebūtų dėl ko būti politikai, mes neturėtume apie ką diskutuoti, mes visi tiesiog manytumėm tą patį“, – kalbėjo būsimoji premjerė.

„Tame yra mūsų darbo prasmė, kad mes stengiamės skirtingas vertybes, skirtingus akcentus maksimaliai suderinti Lietuvos žmonių gerovei“, – reziumavo I. Šimonytė.

Seime penktadienį prieš galutinį balsavimą pasisakant dėl Vyriausybės programos opozicijos atstovai sakė joje pasigendantys ambicijų ir įvairių svarbių nuostatų, pradedant šeimos vertybėmis ir baigiant gerovės valstybe.

Seimas penktadienį planuoja balsuoti dėl naujos centro dešinės Vyriausybės programos, kurią rengė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija.

Pritarus programai, penktadienį turėtų prisiekti ir pradėti darbą 18-oji Vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip  portretas
sakė vienas mano draugelis, geras laikas ta korona.Ja prisidengus, galima daug gerų darbelių pasidaryti ir niekas net neamtelės. :)

konservatnykai džiūgauja

konservatnykai džiūgauja portretas
Pavykus sukelti sumaištį ir išplatinti COVID per visą Lietuvą, išmirs dauguma neprivilegijuotų pencininkų, bus iš ko pasikelti atlyginimus sau.

Pranas pričkus

Pranas pričkus portretas
Faktiškai kitomis ligomis nebesergame? Ką veiks daktarai praėjus koronai? Tada Ieškos pas mus kitų ligų. Galiu klysti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių