I. Šimonytė: situacija regione lieka įtempta, Rusija siekia skaldyti partneres

Saugumo situacija regione lieka įtempta, Rusija savo reikalavimais bando skaldyti sąjungininkų vienybę, sako Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė.

Taip ji kalbėjo po Rygoje vykstančio Baltijos Ministrų Tarybos posėdžio.

„Šiandien, deja, situacija neatrodo labiau raminanti, todėl labai svarbu, kad mes ir toliau palaikytume aktyvų bendradarbiavimą, įgarsindami bendras pozicijas“, – žurnalistams penktadienį sakė ministrė pirmininkė.

Politikė pabrėžė, kad šiuo metu Europa susiduria su sunkiai prognozuojamu Rusijos elgesiu.

Augant geopolitinei įtampai, mums yra itin svarbu, kad nebūtų priimti Rusijos primetami naratyvai apie kažkokias interesų zonas, apie saugumo architektūros perbraižymą.

„Jį vertinčiau kaip siekį skaldyti (...) sąjungininkes ir partneres, todėl turime išlikti susitelkę. (...) Augant geopolitinei įtampai, mums yra itin svarbu, kad nebūtų priimti Rusijos primetami naratyvai apie kažkokias interesų zonas, apie saugumo architektūros perbraižymą“, – sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, Kremliaus prašymas NATO atsisakyti atvirų durų politikos nepriimtinas, nes „pažeidžia valstybių teisę savarankiškai pasirinkti užsienio ir saugumo politiką“.

„Tai turi būti vienareikšmiškai aišku“, – sakė premjerė.

Anot I. Šimonytės, Rusijos karių dislokavimas Baltarusijoje „kelia tiesioginį susirūpinimą“.

„Todėl turime būti pasirengę atitinkamai reaguoti Europos Sąjungos lygiu, – nurodė politikė. – Turime pasiųsti aiškią žinią Rusijai ir Baltarusijai, kad tolesnės agresijos kaina bus labai didelė.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pats

Pats portretas
muša pats rėkia,greit tokių durnių rėksnių niekas nebenorės į kompaniją.

Maža

Maža  portretas
pelytė iš savo urvelio dairosi ........ kur dabar geriau slėptis

'Dedule"

'Dedule" portretas
Skaldymas visada vyksta is vidaus,isore jo neitakoja.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių