I. Šimonytė pritaria naujai sankcijai už žiaurų elgesį su gyvūnais

Premjerė Ingrida Šimonytė pritaria Laisvės frakcijos iniciatyvai uždrausti laikyti gyvūnus asmenims, kurie žiauriai elgėsi su augintiniais. Ministrės pirmininkės teigimu, anksčiau įvykdyti nusižengimai prieš augintinį turėtų tapti rimtu įspėjimu, kad asmuo negali auginti gyvūno.

„Naminiai gyvūnai yra tie padarai, kurie neturi galimybės balsuoti, neturi galimybės spręsti savo likimo ir, deja, dažnai patenka į netinkamų žmonių rankas. Tai tam tikri buvę nusižengimai prieš augintinius turėtų būti turbūt rimtas įspėjimas, kad galbūt žmogus ir neturėtų auginti padarėlio, kuris negali apsiginti“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams teigė I. Šimonytė.

Be to, ministrė pirmininkė nemato problemų dėl žiauriai su gyvūnais besielgusių asmenų susekimo. Mat, jos teigimu, tokius asmenis galėtų susekti ne tik policijos pareigūnai bei atitinkamos institucijos, tačiau ir pilietinė visuomenė.

Naminiai gyvūnai yra tie padarai, kurie neturi galimybės balsuoti, neturi galimybės spręsti savo likimo.

„Man atrodo, kad per šituos 32 metus mes, kaip valstybė, esame nuėję milžinišką kelią, įskaitant ir žmonių sąmoningumą. Ir išties tas aktyvumas, pilietiškumas žmonių, kai kilo ankstesni skandalai dėl veisimo, dėl jų netinkamo laikymo, man atrodo, parodo, kad mes patys nesame linkę toleruoti šalia vykstančių tokių dalykų, kai pas kaimyną bėgioja pririštas prie grandinės šuva, kuriam grandinė įsipjovusi į kaklą. Tai tas yra svarbu, kad nėra tik policijos kontrolės ar kitų kontrolės institucijų darbas, bet taip pat ir patys žmonės tuos dalykus mato, apie juos praneša, yra ne viena gyvūnų globos organizacija, kurios tikrai rūpinasi“, – pridūrė ministrė pirmininkė.

ELTA primena, kad Seimo Laisvės frakcijos narė Ieva Pakarklytė ketvirtadienį ketina pateikti Seimui Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, kuriomis siūlys uždrausti laikyti gyvūnus asmenims, kurie žiauriai elgėsi su gyvūnais.

Siūlomas projektas numato, kad gyvūnų savininkams ir laikytojams, iš kurių Administracinių nusižengimų kodekso nustatyta tvarka privalomai konfiskuoti gyvūnai, gali būti taikomas draudimas įsigyti ir laikyti gyvūną. Konfiskavus gyvūną Baudžiamojo kodekso nustatyta tvarka, draudimas įsigyti ir laikyti gyvūną būtų taikomas privalomai.

Įstatymo pataisos numato, kad draudimas įsigyti ir laikyti gyvūną būtų taikomas nuo 2 iki 10 metų. Draudimą taikanti institucija spręstų dėl draudimo įsigyti ir laikyti gyvūną taikymo apimties. Siūloma, kad draudimas laikyti gyvūną galiotų gyvūno savininko ar laikytojo gyvenamojoje vietoje, taip pat ir kitose vietose, kuriose gyvūno savininkas ar laikytojas faktiškai gali laikyti gyvūną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvoj zmoniu ner...

lietuvoj zmoniu ner... portretas
yra pilieciai- prievoliu atlikejai ir privalomu mokescius moketojai... yra pareigunai ir valstybes tarnautojai kurie priziuri ir dirigulioja zmogiskuosius resursu srautus.... ilganose pasake ka PSD yra bet jis niekaip nesusijes su gydimu...tad kas yra zmogus ? - jei nesedi valdzioj tu protingas gyvuliukas uzdarytas i ystaymu garda....valdzia tau nurodo kur kada su kuom kiek kartu ir kaip santykius turet... a ne taip ?

PIŠ'ai, \\\\\\.../////

PIŠ'ai,  \\\\\\...///// portretas
o kaip su žmonėm?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių